Πολιτική

ΜέΡΑ25 για λιανεμπόριο: Εμπαιγμός και κοροϊδία πολιτών

ΜέΡΑ25 για λιανεμπόριο: Εμπαιγμός και κοροϊδία πολιτών
ΜέΡΑ25 για λιανεμπόριο: Μιλά για «εμπαιγμό και κοροϊδία των πολιτών» σε ανακοίνωσή του.

Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του σχετικά με το λιανεμπόριο κάνει λόγο για «εμπαιγμό και κοροϊδία των πολιτών, των μικρομεσαίων και των εργαζομένων που βρίσκονται ένα χρόνο τώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της. Την ίδια ώρα έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, διαμαρτύρονται για αυτή την απόφαση. ΜέΡΑ25

ΜέΡΑ25 για λιανεμπόριο: Η ανακοίνωση του κόμματος

Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει ότι «δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν κάποια πρώτα δυσνόητα μέτρα για το λιανεμπόριο, και ακόμα κι αυτά πάρθηκαν πίσω άρον άρον για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μετά από μία ακόμα συνεδρίαση “θρίλερ” της εργαλειοποιημένης επιστημονικής επιτροπής σε ζωντανή σύνδεση με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη». Προσθέτει ότι «οι παλινωδίες, η εγκληματική διαχείριση και το μπάχαλο μιας επικίνδυνης τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την οικονομία κυβέρνησης, είναι πια το “νέο νορμάλ”».

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα καθώς και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις συγκεκριμένες τρεις περιοχές. Παρά το γεγονός ότι η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα πρόκειται να λάβει χώρα στις 5 Απριλίου, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αποτρεπτικά για μία τέτοια κίνηση και οδήγησε την επιτροπή να λάβει αυτή την απόφαση.

ΜέΡΑ25

Αυτός είναι και ο λόγος που εισηγήθηκαν, τουλάχιστον σε αυτές τις τρεις περιοχές, να ανασταλεί το άνοιγμα των καταστημάτων και οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα συμβεί με την Αττική, η οποία επίσης βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Να σημειωθεί πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.232, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 273.459 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.302 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 755 (65.4% άνδρες).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments