Ελλάδα

Λαϊκές αγορές: Απεργούν πανελλαδικά την Τετάρτη

Λαϊκές αγορές: Απεργούν πανελλαδικά την Τετάρτη
Λαϊκές αγορές: Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για την ερχόμενη Τετάρτη η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών.

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών στις λαϊκές αγορές, ως αντίδραση ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο, σύμφωνα με την εκτίμηση του κλάδου, δεν προάγει την ανάπτυξης του θεσμού.

Την ίδια ώρα, απογοητευμένοι δηλώνουν και οι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, με τους πρώτους να ανακοινώνουν σήμερα ότι θα τηρηθούν τα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώθηκε και νέο μέτρο για τη στήριξη των κλειστών επιχειρήσεων. Λαϊκές αγορές

Λαϊκές αγορές: Διαμαρτυρία των παραγωγών έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας, την Τετάρτη 7 Απριλίου δεν θα πραγματοποιούν πωλήσεις στις λαϊκές αγορές οι πωλητές, αλλά θα προσέλθουν στους πάγκους τους διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές.

Θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των παραγωγών

«Είμαστε υπέρ του Εκσυγχρονισμού, υπέρ της Διαφάνειας, υπέρ της Ισονομίας, υπέρ των Ελέγχων στις Λαϊκές Αγορές, υπέρ του Υγιούς Ανταγωνισμού, υπέρ της Ελεύθερης Διακίνησης των Αγροτικών Προϊόντων και της Απρόσκοπτης Δραστηριοποίησης των Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές της Επικράτειας, υπέρ της Ενίσχυσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπέρ του εξοβελισμού της Γραφειοκρατίας προς όφελος της Αγροτικής Οικονομίας και των Καταναλωτών», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Λαϊκές αγορές

«Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Χώρα μας και το εύρος των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που παράγουμε καθιστούν τις Λαϊκές Αγορές της Χώρας μας ασυναγώνιστες σε σχέση με τις Λαϊκές Αγορές της Ευρώπης που υπολείπονται και σε προϊόντα  αλλά και στην Εμπιστοσύνη και Αποδοχή που δείχνουν οι εκατομμύρια Έλληνες καταναλωτές» προσθέτει.

Η ανακοίνωση καταλήγει με μία πρόταση η οποία περιλαμβάνει την «Ίδρυση Νομικών Προσώπων για τις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης και τις Περιφέρειες όλης της Χώρας στα οποία περιέρχονται όλες οι Αρμοδιότητες που αφορούν την Λειτουργία και Εποπτεία των Λαϊκών Αγορών με την εκπροσώπηση Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών. Για τη Διοίκησή τους συστήνονται Διοικητικά Συμβούλια με αποφάσεις των οικείων Περιφερειακών Συμβουλίων όπου εξασφαλίζεται η συμμετοχή των Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments