Ειδήσεις

ΕΣΘ: Θα τηρήσει τα μέτρα – Ετοιμάζει ένδικα μέσα

ΕΣΘ: Θα τηρήσει τα μέτρα – Ετοιμάζει ένδικα μέσα
ΕΣΘ: O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης.

Τη διαβεβαίωση ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης αύριο, έδωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Παντελής Φιλιππίδης. Διευκρίνισε όμως ότι, εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, τότε θα εξεταστούν όλες τις νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων του κλάδου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αποζημίωση των καταστηματαρχών που δε θα ανοίξουν αύριο, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε πως έρχεται νέο μέτρο για τη στήριξη των κλειστών επιχειρήσεων.

ΕΣΘ: Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ δήλωσε ότι οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο. Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ των προέδρων οκτώ εμπορικών συλλόγων του νομού Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης να μη λειτουργήσουν αύριο οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της Covid-19.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Στην επικοινωνία αναφέρθηκε ότι η απόφαση ήταν των γιατρών και όχι της κυβέρνησης και ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτή περισσότερες μέρες από την Αθήνα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί πρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

ΕΣΘ: Η επικοινωνία με τον Άκη Σκέρτσο

Όπως ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρώτος αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, είχε νωρίτερα και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο. Προσέθεσε πως εξέφρασε στον κ. Σκέρτσο την έντονη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το μη άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη.

Στο μεταξύ, το απόγευμα συνεδριάζουν και οι έμποροι του δήμου Παύλου Μελά, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά τη δεδηλωμένη πρόθεση συναδέλφων τους στην Πολίχνη να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους αύριο, Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments