Ελλάδα

Kορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για τον εμβολιασμό

Kορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για τον εμβολιασμό
Kορωνοϊός ενημέρωση: Ποιες είναι οι οδηγίες της Αιματολογικής Εταιρίας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την αντιμετώπιση περιστατικών θρόμβωσης.

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid 19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ένα περιστατικό θρόμβωσης έχει αναφερθεί στη χώρα μας σε σύνολο περίπου 346.000 εμβολιασμένων με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Kορωνοϊός ενημέρωση: Πιθανό κρούσμα στην Ελλάδα με σύνδρομο θρόμβωσης και θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Ο ταχύς και ευρύτερος εμβολιασμός είναι καθοριστικής σημασίας, για τη δημιουργία του τείχους προστασίας και την προστασία του γενικού πληθυσμού. Τον τελευταίο μήνα απασχολεί ιδιαίτερα τον επιστημονικό κόσμο η σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με ένα ιδιαίτερα σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί θρόμβωση και θρομβοπενία (Σύνδρομο προθρομβωτικής θρομβοπενίας ανοσολογικής παθολογίας). Το σπάνιο σύνδρομο φαίνεται πως πλήττει κυρίως γυναίκες ηλικίας κάτω των 55 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά με πολλή προσοχή τα περιστατικά και αξιολογεί τις επόμενες κινήσεις της. Σύμφωνα, πάντως, με την κυρία Θεοδωρίδου, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει αιτιώδης συσχέτιση του συνδρόμου αυτού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Στη χώρα μας έχουν διατεθεί πάνω από 340.000 του εμβολίου της AstraZeneca και έχει αναφερθεί ένα επεισόδιο που είναι πιθανό με το σπάνιο σύνδρομο», υπογράμμισε ο Μαρία Θεοδωρίδου. «Είναι κατανοητό πως όσο η συσχέτιση ενός εμβολίου με μία σπάνια πάθηση να δημιουργεί δισταγμό και φόβο έναντι των εμβολιασμών και αυτό είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί. Ωστόσο, πρέπει να σταθμίσουμε τον κίνδυνο αυτό με τον κίνδυνο που ελλοχεύει, αν δει κανείς τους αριθμούς των θανάτων που έχουμε λόγω κορωνοϊού», συνέχισε η ίδια

Kορωνοϊός ενημέρωση: Η εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε την Kορωνοϊός ενημέρωση

  • 1.830.362 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα (+52.860 την 03/04/2021)
  • 1.171.428 εμβολιασμοί 1ης δόσης έχουν πραγματοποιηθεί (+35.835 την 03/04/2021)
  • 658.934 εμβολιασμοί 2ης δόσης έχουν πραγματοποιηθεί (+17.025 την 03/04/2021)

Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments