Τεχνολογία

LG κινητά: Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά

LG κινητά: Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά
LG κινητά: Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία που κατέχει το 2% της παγκόσμιας αγοράς αποσύρεται από την παραγωγή και διάθεση κινητών τηλεφώνων.
LG κινητά: Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία που κατέχει το 2% της παγκόσμιας αγοράς αποσύρεται από την παραγωγή και διάθεση κινητών τηλεφώνων.

Η LG σταματάει να παράγει κινητά. Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση της να αποσυρθεί από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία ανακοίνωσε πως σταματά τις παραγωγικές δραστηριότητες στο πεδίο, όπου εμφανίζει ζημιές. Και γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινητών τηλεφώνων που θα αποσυρθεί τελείως από αυτή την ολοένα πιο ανταγωνιστική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η μονάδα κινητής τηλεφωνίας -η μικρότερη από τις πέντε μονάδες της LG- που συνεισφέρει περίπου 7% στα συνολικά έσοδα της, αναμένεται να έχει κλείσει έως τις 31 Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτό το τμήμα θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες και θυγατρικές της LG Electronics. Η LG, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών στους τωρινούς πελάτες της. Οι υπηρεσίες αυτές θα συνεχίσουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Το μερίδιο στην παγκόσμια αγορά

Σήμερα το μερίδιο της LG στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων είναι περίπου 2%, ενώ σε μερικές αγορές όπως οι ΗΠΑ φθάνει το 10% και είναι τρίτη σε μερίδιο αγοράς. Το 2020 η εταιρεία πούλησε παγκοσμίως 23 εκατομμύρια κινητά, έναντι 256 εκατομμυρίων της πρώτης Samsung, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint. Η απόσυρση της LG θα ωφελήσει και τους άλλους ανταγωνιστές της, πέρα από την επίσης νοτιοκορεατική Samsung, δηλαδή τις κινεζικές εταιρείες (Xiaomi, Oppo, Vivo κ.α.), την αμερικανική Apple κ.α.

Οι καινοτομίες της LG

Η LG είχε αρχικά εισάγει διάφορες καινοτομίες στα κινητά τηλέφωνα και το 2013 ήταν τρίτη σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως πίσω από τη Samsung και την Apple, όμως σταδιακά υποχώρησε στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εμφανίζει ζημιές εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, φθάνοντας περίπου τα 4,5 δισ. δολάρια συνολικά σε αυτή την περίοδο.

Η διακοπή των δραστηριοτήτων στην κινητή θα επιτρέψει στην εταιρεία να στρέψει την προσοχή της σε άλλες περιοχές με περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα «έξυπνα» σπίτια, οι διασυνδεμένες συσκευές κ.α. Ενώ και άλλα γνωστά ονόματα της κινητής τηλεφωνίας, όπως οι Nokia, HTC και Blackberry, γνώρισαν μεγαλύτερες δόξες στο παρελθόν, υπάρχουν ακόμη στην αγορά. LG κινητά

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments