Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Επιβεβαιώνει τη μετάδοση από τον άνθρωπο στα ζώα

ΠΟΥ κορωνοϊός: Επιβεβαιώνει τη μετάδοση από τον άνθρωπο στα ζώα
ΠΟΥ κορωνοϊός: Επιβεβαιώνεται η δυνατότητα μετάδοσης του κορωνοϊού από τον άνθρωπο σε ζώα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επιβεβαιώνεται η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού από τον άνθρωπο σε ζώα, όπως γάτες, σκύλοι, μινγκ, λιοντάρια και τίγρεις, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζονται τυχόν παρενέργειες και σε άλλα είδη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ στη Ρωσία, Μελίτα Βουίνοβιτς. Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ εργάζεται σταθερά πάνω στη μελέτη του κορωνοϊού, καθώς πρόσφατα εξέδωσε το πόρισμα της προέλευσης του ιού.

«Η νόσος του κορωνοϊού εξαπλώνεται κυρίως μέσω μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν και τη μετάδοση από άνθρωπο σε ζώο, καθώς πρόκειται για ζωονοσογόνο ιό», τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία, Μελίτα Βουίνοβιτς. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι πρόκειται υπάρχει ένας ακόμα «ενδιάμεσος μεταδότης» που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

ΠΟΥ: Ο άνθρωπος μπορεί να μεταδώσει τον ιό στα ζώα – Υπό εξέταση η επίδραση του ιού σε άλλα είδη

Η Βουίνοβιτς επιβεβαίωσε τη μετάδοση του ιού από τον άνθρωπο στα ζώα, ενώ ταυτόχρονα είπε ότι η επίδραση του ιού σε άλλα είδη ζώων βρίσκεται υπό μελέτη. «Αρκετά ζώα, όπως μινγκ, σκυλιά, κατοικίδιες γάτες, λιοντάρια, τίγρεις και σκυλιά ρακούν, που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα άτομα, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Η διαδικασία μελέτης της επίδρασης του ιού, σε άλλα είδη ζώων, βρίσκεται σε εξέλιξη» κατέληξε η Βουίνοβιτς.

Η ειδική επιστήμονας υγείας πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποια ζώα «είναι πιο ευπαθή στον ιό ώστε να βρούμε πιθανά μέρη ως καταφύγια για να αποφύγουμε μελλοντικά ξεσπάσματα».

ΠΟΥ: Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό συνίσταται να αποφεύγουν τις επαφές με τα ζώα – Κίνδυνος για γενετικές τροποποιήσεις

Παράλληλα, η Μελίτα Βουίνοβιτς και ο ΠΟΥ συνιστούν σε όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ότι θα πρέπει να περιορίσουν τις επαφές τους με τα ζώα, καθώς μπορεί να υπάρξουν γενετικές τροποποιήσεις του ιού  οι οποίες μπορεί να επιδράσουν και στους ανθρώπους.

«Συστήνεται, μέχρι τώρα, τα άτομα με COVID-19 και οι ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις επαφές με τα κατοικίδια και άλλα ζώα. Καθώς οι ιοί, μετακινούνται μεταξύ πληθυσμών ανθρώπων και ζώων, μπορούν να καταγραφούν γενετικές τροποποιήσεις του ιού και αυτές οι αλλαγές ενδεχομένως να έχουν έχουν συνέπειες για τη νόσο, που επηρεάζουν τους ανθρώπους» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments