Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Υπέρ της μετακίνησης το Πάσχα

Εξαδάκτυλος: Υπέρ της μετακίνησης το Πάσχα
Εξαδάκτυλος: Ο καθηγητής σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ μίλησε σχετικά με το ιικό φορτίο και την αποσυμπίεση των δεδομένων της πανδημίας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε για τις εξελίξεις στην πανδημία. Μετά τα κρούσματα που έφτασαν σε νέο ρεκόρ, εξετάζεται η καλύτερη συνταγή για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Ο καθηγητής μίλησε για τις εξελίξεις στην πανδημία και για τα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε, “Δεν αναμένεται άμεση αποσυμπίεση των δεδομένων της πανδημίας”. Ακόμη, τοποθέτησε χρονικά την αποσυμπίεση ίσως και πριν τα τέλη Απριλίου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστούν νυχτερινές εκδηλώσεις χιλιάδων ατόμων ή δεν θα δούμε κοσμοπλημμύρα στην Ερμού. Πατούλης κορωνοϊός

Εξαδάκτυλος: “Τρομερά επικίνδυνο το άνοιγμα των Δημοτικών και Γυμνασίων πριν το Πάσχα”

Χαρακτήρισε «τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα. Για τα Λύκεια ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως πιθανότητα η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα αλλά μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό και αναγκαίο αλλά θα βοηθήσει κιόλας καθώς θα αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε όμως από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Εξαδάκτυλος: Θα ήταν δυσάρεστο να ξανακλείσουν τα μαγαζιά

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι θα ήταν πολύ δυσάρεστο για όλους να ξανακλείσουν τα μαγαζιά, ωστόσο είναι κάτι που θα κριθεί βάση της εικόνας της πανδημίας τις επόμενες ημέρες αλλά και της συμπεριφοράς των πολιτών. Ο κ. Εξαδάκτυλος συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην επαναπαύονται: «Πρέπει να υπάρχει προσοχή, να μη θεωρηθεί ότι αφήνουμε το πρόβλημα πίσω μας. Το πρόβλημα είναι εδώ, θα πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς».

Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε και για την απόφαση που έλαβε η επιτροπή σχετικά με το «πάγωμα» του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το σύστημα υγείας στις συγκεκριμένες περιοχές ήταν ιδιαίτερα πιεσμένο, και γι’ αυτό το λόγο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση.

Εξαδάκτυλος: Επιφυλακτική στάση απέναντι στα self tests

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έκανε λόγο και για τα self tests, για τα οποία κρατάει μία επιφυλακτική στάση. «Είναι χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι το κλειδί που ξεκλειδώνει την κλειδαριά του προβλήματος. Δε θα λύσει μαγικά το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, για τα σχολεία ανέφερε ότι θα ήταν βιαστικό ένα ενδεχόμενο άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα. Εξαδάκτυλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments