Ελλάδα

Νοσοκομείο Σερρών: Στα όριά του – Μεταφέρονται ασθενείς και από τη Θεσσαλονίκη

Νοσοκομείο Σερρών: Στα όριά του – Μεταφέρονται ασθενείς και από τη Θεσσαλονίκη
Νοσοκομείο Σερρών: Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες, το νοσοκομείο άνοιξε καινούργια πτέρυγα Covid στον τρίτο όροφο.

Ιδιαίτερη πίεση δέχεται το νοσοκομείο Σερρών, καθώς οι πολίτες με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας αυξάνονται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη, με τους υγειονομικούς να χτυπούν καμπανάκι. Μάλιστα, η κατάσταση είναι τέτοια που ασθενείς μεταφέρονται στις Σέρρες.

Νοσοκομείο Σερρών: Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τα 9 από τα 10 κρεβάτια είναι καλυμμένα

Όπως μετέφερε στο GRTimes, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών, Βαγγέλης Παπαμιχάλης, «οι νοσηλευόμενοι έχουν ανέβει στους 49, από τους 10 που είχαμε πριν από δύο εβδομάδες. Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες, το νοσοκομείο άνοιξε καινούργια πτέρυγα Covid στον τρίτο όροφο, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι τα 9 από τα 10 κρεβάτια είναι καλυμμένα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, ο κ. Παπαμιχάλης ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι. Ο πρώτος καταγράφηκε το Σάββατο και ο δεύτερος σήμερα (5/4) το πρωί, ενώ αναφορικά με τις διακομιδές, σημείωσε ότι γίνονται ακόμη και από Θεσσαλονίκη. «Την περασμένη εβδομάδα διακομίστηκαν δύο ασθενείς, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν κι άλλοι που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον έρχονται όλα τα περιστατικά από τη Δράμα, καθώς στο νοσοκομείο της πόλης η κλινική για Covid περιστατικά έχει κλείσει» είπε.

Νοσοκομείο Σερρών: Ελλείψεις σε προσωπικό

Παράλληλα, ο κ. Παπαμιχάλης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υποστελέχωσης το οποίο αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. «Αυτή τη στιγμή, οι εφημερίες των κλινικών Covid καλύπτονται από τέσσερις πνευμονολόγους και δύο παθολόγους, ενώ οι υπόλοιποι μετακινούνται από άλλες κλινικές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Το πρόβλημα είναι ακόμη σημαντικό. Κόσμος από τους υγειονομικούς έχει φύγει από το νοσοκομείο και δεν έχει αντικατασταθεί την στιγμή που η πίεση ολοένα και αυξάνεται», κατέληξε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών.

Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.866 κρούσματα εκ των οποίων τα 245 εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός αυτός ήταν από τους χειρότερους που έχουν καταγραφεί ημέρα Δευτέρα και το ανησυχητικό είναι πως το αποτέλεσμα αυτό έρχεται μετά την διενέργεια 16.332 τεστ (11.42% θετικά). Η Αττική είχε και πάλι τα περισσότερα κρούσματα με 783 περιπτώσεις (184 στο κέντρο), ενώ η κατάσταση στην Αχαΐα εξακολουθεί να είναι ανησυχητική αφού κατέγραψε 112 περιπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments