Πολιτική

Γεωργαντάς: Τον Μάιο εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός

Γεωργαντάς: Τον Μάιο εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός
Γεωργαντάς: Ο αρμόδιος υφυπουργός μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με την πρόοδο στο πρόγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος και αποκάλυψε ότι 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υφυπουργός, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου, ο εμβολιασμός θα ανοίξει στον γενικό πληθυσμό. Ο λόγος είναι η πολύ καλή πορεία που έχει καταγραφεί στους εμβολιασμούς μέχρι σήμερα. Γεωργαντάς

Γεωργαντάς: Για τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον εμβολιασμό

«Έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και ταυτόχρονα και οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως ηλικίας. Όταν τελειώσει αυτός, μέχρι το τέλος Μαΐου, θα πάμε στον γενικό πληθυσμό. Εκεί όμως θα αξιολογηθεί και θα κριθεί εάν θα υπάρξουν κι επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες θα προτεραιοποιηθούν, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευτικοί ήδη εμβολιάζονται εδώ και λίγο καιρό, μέσω της λίστας αναπλήρωσης, τονίζοντας ότι όπου υπάρχει ένα κενό ενημερώνονται και συμμετέχουν στη διαδικασία.

Γεωργαντάς: Για την πορεία των εμβολιασμών

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι αύριο θα αγγίξουν τα δύο εκατομμύρια. «Χθες είχαμε 56.000 εμβολιασμούς και κοντά σε αυτό το νούμερο θα είμαστε πλέον συνέχεια, ίσως και περισσότερο.

Αύριο θα πλησιάσουμε τα δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς. Χθες ήμασταν στους 1.887.000 εμβολιασμούς. Είναι πολύ καλός ο ρυθμός μας κι ένας από τους καλύτερους στην Ε.Ε», κατέληξε.

Γεωργαντάς: Πάει εξαιρετικά το πρόγραμμα των ραντεβού

Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόγραμμα με τα ραντεβού των εμβολιασμών πάει πάρα πολύ καλά και ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται, καθώς είτε μέσω των φαρμακείων και των ΚΕΠ είτε μέσω της πλατφόρμας κλείνει το ραντεβού που επιθυμεί. «Είναι η πρώτη φορά που το κράτος έρχεται στον πολίτη με αυτόν τον τρόπο», υπογράμμισε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι μέχρι μέσα Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο νόσησης ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίοι ανέρχονται στους 270.000. Η πλατφόρμα για αυτούς θα ανοίξει μέσα στον Μάρτιο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου και μετά θα πάρει σειρά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν και να πάνε σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, κάποια στιγμή και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και το είδος των εμβολίων θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί, ώστε να εμβολιαστούν και οι άνθρωποι αυτοί», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης έχει τη δυνατότητα να το λειτουργήσει για το λιανεμπόριο χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση. Ωστόσο, το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί εξαρτάται από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. «Το SMS είναι έτοιμο, δίνει τη δυνατότητα μιας κλήσης την ημέρα με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης», κατέληξε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments