Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη
ΣΥΡΙΖΑ: Η εκτίμηση της Κουμουμδούρου είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο το οποίο ενδεχομένως φτάνει στην κορυφή της εξουσίας.

Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες και τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σχετικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Εκτός από σαφείς και πλήρεις απαντήσεις, ζητούν επίσης την κατάθεση των εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Μετά την απόσυρση της αστυνομικής φρουράς από τον Φουρθιώτη, η υπόθεση πήρε νέα τροπή από τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας είπε ότι ο Φορυθιώτης εκμεταλλεύτηκε παραθυράκι του προγράμματος Συνεργασία και δήλωσε αποδοχές 80.000 ευρώ, προκειμένου να του καταβάλει το κράτος το 60%. Κατά τον κ. Βρούτση, όταν έγινε αντιληπτό τι συνέβαινε και σταμάτησε η χορήγηση των χρημάτων, ο Φουρθιώτης «ήρθε σε µένα µε µπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Κλοτσούσε πόρτες. Ζητούσε να πληρωθεί τον µήνα που έχασε».

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο

Η εκτίμηση της Κουμουμδούρου είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο το οποίο ενδεχομένως φτάνει στην κορυφή της εξουσίας. Όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται μια φιγούρα του περιθωρίου:

-Να μην διώκεται για εξόφθαλμα παράτυπες κι έκνομες ενέργειες.

-Να του δίνεται προστασία 14 αστυνομικών και συνοδευτικών αυτοκινήτων, την οποία δεν έχουν καλά-καλά οι υπουργοί.

-Να έχει το θράσος να τραμπουκίζει και να εκβιάζει υπουργούς, χωρίς καμία συνέπεια.

Επιπλέον, αφήνουν βαρύτατα υπονοούμενα για ενδεχόμενους εκβιασμούς. ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η δήλωση

Μετά τις πρώτες χτεσινές πρώτες αντιδράσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκωσε σήμερα την επίθεσή του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης από χθες κρύβεται και δεν απαντά στις πρωτοφανείς καταγγελίες του κ. Βρούτση. Το ίδιο έκανε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αναθέσει μισό αστυνομικό τμήμα στη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή ο κ. Βρούτσης λέει ψέματα και άρα οφείλει να τον απομακρύνει άμεσα ή λέει την αλήθεια για την απάτη και τον εκβιασμό και άρα περιμένουμε την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα.

Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη; Η σιωπή του, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός.»

Η υπόθεση στη Βουλή

Η υπόθεση Φουρθιώτη θα συζητηθεί όμως και στη Βουλή. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και 45 βουλευτές κατέθεσα ερώτηση στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Στην ερώτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση σιωπούν και δεν απαντούν στις πρωτοφανείς παραδοχές του κ. Βρούτση. Το ίδιο έγινε και όταν αποκαλύφθηκε η εξωφρενική υπόθεση της φύλαξης του κ. Φουρθιώτη από δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Δεν μπορεί όμως να συνεχίσουν να σιωπούν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ καταγγέλλει επιθέσεις στο γραφείο του με μπράβους, απειλές κατά Υπουργού και απάτη εκατοντάδων χιλιάδων σε βάρος του Δημοσίου, και όταν μάλιστα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη.»

Οι 46 βουλευτές ρωτάνε τον κ. Χατζηδάκη:

«-Ολοκληρώθηκε η Έρευνα για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κυρία Στρατινάκη; Ποια είναι τα συμπεράσματα και σε ποιές ενέργειες προχώρησε;

Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που είχε λάβει παρανόμως ο κ.Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020; πότε υπεγράφη το σχετικό έγγραφο;»

Ζητάνε επίσης την κατάθεση εγγράφων:

«Α) Της Έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας Εργασίας κυρία Στρατινάκη.

Β) Του εγγράφου για την ανάκτηση των ποσών που παρανόμως είχε λάβει ο κ.Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments