Αθλητισμός

Ενόργανη γυμναστική: Δόθηκε εντολή για προκαταρκτική έρευνα

Ενόργανη γυμναστική: Δόθηκε εντολή για προκαταρκτική έρευνα
Ενόργανη γυμναστική: Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργοπούλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα μετά την καταγγελία σοκ.

Η ενόργανη γυμναστική είναι ο νέος χώρος όπου αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς 22 αθλητές και αθλήτριες κατήγγειλαν από σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέχρι σωματική και ψυχολογική βία. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό αντίστοιχη καταγγελία έκανε και η αθλήτρια του τζούντο, Ιουλιέττα Μπουκουβάλα.

Μετά από τη σημερινή καταγγελία που έφερε στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές βλάβες.

Ενόργανη γυμναστική: Δόθηκε εντολή για προκαταρκτική έρευνα

Ενόργανη γυμναστική: Δόθηκε εντολή για προκαταρκτική έρευνα

Να αναφέρουμε ακόμα ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού σημειώνει ότι: «Λαμβάνεται υπόψη κάθε καταγγελία που γνωστοποιείται, καθότι σκοπός του κ. Αυγενάκη είναι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας, όπως ρητά έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο υφυπουργός Αθλητισμού», ενώ ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα και ημερομηνίες.

Η Εφημερίδα των Συντακτών μίλησε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των 22 αθλητριών και αθλητών της ενόργανης γυμναστικής που προχώρησαν στις σοβαρότατες καταγγελίες, Αλέξανδρο Αδαμίδη.

«Με την ανοικτή επιστολή μεγάλου αριθμού αθλητριών/αθλητών της ενόργανης γυμναστικής, διατυπώνεται μαζικά, για πρώτη φορά, η κραυγή διαμαρτυρίας για την ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, καθώς και την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, την οποία υπέστησαν, σε προεφηβική ηλικία η πλειονότητα εξ αυτών, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής τους πορείας.

Ολες/οι οι εντολείς μου δηλώνουν ότι στόχος τους είναι η καταδίκη κάθε μορφής βίας στον αθλητισμό, η αναγνώριση των σφαλμάτων και η αναμόρφωση του αθλητισμού μέσω ενός σοβαρού και αξιόπιστου συστήματος επιλογής, ελέγχου και αξιολόγησης προπονητών και στελεχών της γυμναστικής και γενικότερα της αθλητικής κοινωνίας σε κάθε επίπεδο, ώστε κανένα παιδί να μη βιώσει ξανά την ωμή βία με αφορμή τον αθλητισμό και την προπόνηση», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Η επιστολή εστάλη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αθλητές επιθυμούν να υπάρξει κάθαρση του χώρου, καθώς και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι έτσι ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοια κρούσματα στην ενόργανη γυμναστική και να προστατευτούν τα παιδιά που ασχολούνται με αυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments