Ελλάδα

Ναυτεμπορική: Νέος ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Ναυτεμπορική: Νέος ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Μελισσανίδης
Ναυτεμπορική: Στον όμιλο Μελισσανίδη πέρασε η ιδιοκτησία της ιστορικής εφημερίδας, μετά από τον πλειστηριασμό των περιουσιακών της στοιχείων.

Την ιστορική εφημερίδα Ναυτεμπορική απέκτησε εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί αυτή την περίοδο και αλλαγές στην αγαπημένη του ομάδα την ΑΕΚ μετά από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Η «Ναυτεμπορική» είχε δάνειο 6 εκατ. ευρώ στην Eurobank, ενώ περίπου ανάλογου ύψους ήταν και οι οφειλές που είχε σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο. Προσφορές για την απόκτηση της ιστορικής εφημερίδας είχαν καταθέσει η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακόμη, προσφορές είχε καταθέσει, η Cairo της Do Value και η Τεχνική Ολυμπιακή του Κ. Στέγγου. Τελικά, πλειοδότρια αναδείχθηκε η Ζοfrank Holding Co ltd, η οποία ανήκει στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το τίμημα που προσέφερε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προσέφερε η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα αποτελέσματα του πλειστηριασμού

Η διαδικασία του πλειστηριασμού περιελάμβανε τους εξής διαγωνισμούς:

  • Ο πρώτος αφορούσε στα ακίνητα του ομίλου σε Λένορμαν και Θεσσαλονίκη τα οποία και πουλήθηκαν σε εταιρεία της Do Value, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρει αγοραστή για τα συγκεκριμένα ακίνητα, έναντι 4,15 εκατ. ευρώ.
  • Ο δεύτερος τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας και των ιστοσελίδων της, όπως επίσης και το πιεστήριο στο Κορωπί, καθώς και το αρχείο της εφημερίδας, στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd.
  • Ο τρίτος διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί θα αφορά τη θυγατρική Pestaola Media.

H Zofrank επικράτησε έναντι της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη που προσέφερε 3,8 εκατ. ευρώ, της Cairo της Do Value που προσέφερε 1,5 εκατ. ευρώ και της Τεχνικής Ολυμπιακής του Κ. Στέγγου, η οποία πρόσφερε 1,4 εκατ. ευρώ. Για τα ακίνητα διεκδικητές ήταν επίσης η Τεχνική Ολυμπιακή και η Alter Ego.

Οι λεπτομέρειες του πλειστηριασμού

Τους διαγωνισμούς έτρεξε για λογαριασμό της Do Value η Grand Thorton, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε διαχειριστεί και τις ανάλογες διαδικασίες για τον ΔΟΛ και το Mega. Σε κάθε περίπτωση σχολίαζαν πηγές της αγοράς πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιτυχία καθώς ανακτήθηκαν άνω των 11,15 εκατ. ευρώ.

Στο στόχαστρο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Μετά από την τηλεοπτική άδεια που πήρε στα χέρια του με την ίδρυση του One Channel, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει άνοιγμα και στον χώρο της ιντερνετικής – και όχι μόνο – ενημέρωσης. Η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΔΟΛ ήταν η αρχή μιας και τα σχέδια του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού είναι ακόμη μεγαλύτερα. Έτσι εκτός του ΔΟΛ (Βήμα, Νέα και in.gr) οι πληροφορίες ήθελαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κινείται και για την αγορά της οικονομικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική», όπως και έγινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments