Διεθνή

Astrazeneca EE: Ακολουθεί κοινή στάση για τη χρήση του

Astrazeneca EE: Ακολουθεί κοινή στάση για τη χρήση του
Astrazeneca EE: Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΜΑ οι Υπουργοί Υγείας της ΕΕ αποφάσισαν να έχουν κοινή στάση απέναντι στο σκεύασμα της εταιρείας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΕ, όσον αφορά το πόρισμα του ΕΜΑ σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca μετά τα περιστατικά θρομβώσεων. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) διεξήγαγε έρευνα και κατέληξε στο πόρισμα του σε ότι αφορά τις παρενέργειες του εμβολίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπουργοί Υγείας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημερώθηκαν ότι οι νέες οδηγίες για το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα τα προγράμματα ανοσοποίησης και θα χρειαστεί μια συντονισμένη απάντηση, αναφέρει το Reuters. Βασιλακόπουλος

Astrazeneca EE: Η ανακοίνωση του ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο σχετίζεται με πολύ σπάνιες περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, όμως επανέλαβε ότι τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν του κινδύνου και συνέστησε να μην τεθούν περιορισμοί στη χορήγησή του, όσον αφορά την ηλικία ή το φύλο των εμβολιασθέντων.

«Αναμένουμε ότι η ανακοίνωση αυτή θα έχει άμεση επίπτωση όχι μόνο στα εθνικά σχέδια εμβολιασμού αλλά επίσης και στην εμπιστοσύνη των πολιτών μας απέναντι στα εμβόλια για την Covid-19» αναφέρει το κείμενο αυτό. Η επιστολή στάλθηκε από την Πορτογαλία, τη χώρα που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, ως πρόσκληση προς τους υπουργούς Υγείας για την έκτακτη τηλεδιάσκεψή τους που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Πρόταση της Πορτογαλικής Προεδρίας

«Η εναρμόνιση σε επίπεδο ΕΕ θα είναι ουσιαστικής σημασίας ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση», προστίθεται στην επιστολή.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν αποφασίσει να περιορίσουν τη χρήση των εμβολίων σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, όπως η Γερμανία που συστήνει να χρησιμοποιείται σε άτομα άνω των 60 ετών. Η Γαλλία προτείνει να χορηγείται το συγκεκριμένο εμβόλιο σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω. Πολλές χώρες ωστόσο δεν έχουν θέσει κανέναν περιορισμό.

Η πορτογαλική προεδρία αναφέρει στην επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας ότι ελπίζει να υπάρχει «μια κοινή αντίληψη» για τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.

Astrazeneca EE: Τα «ύποπτα» συμπτώματα

  • δυσκολία στην αναπνοή
  • πόνος στο στήθος
  • πρήξιμο στο πόδι
  • επίμονος κοιλιακός πόνος
  • νευρολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών και επίμονων πονοκεφάλων ή θολή όραση
  •  μικροσκοπικά σημάδια αίματος κάτω από το δέρμα πέρα ​​από το σημείο της ένεσης
Astrazeneca ΕΕ

Εμβολιασμοί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments