Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Κορωνοϊός Τουρκία: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων
Κορωνοϊός Τουρκία: Η χώρα κατέγραψε σχεδόν 55.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας.

Για άλλη μία φορά η Τουρκία σημείωσε εφιαλτικά νούμερα κρουσμάτων. Η χώρα κατέγραψε 54.740 νέες λοιμώξεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη. Πρόκειται για την υψηλότερη καταγραφή ημερησίων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ενίσχυση των περιοριστών μέτρων κατά του κορωνοϊού στη χώρα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται lockdown τα σαββατοκύριακα σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το οποίο ξεκινάει στις 13 Απριλίου.

Η Τουρκία έσπασε το ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών το τελευταίο 24ωρο

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο η Τουρκία κατέγραψε 276 νέους θανάτους, έναν από τους υψηλότερους αριθμούς που έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού σε 32.943.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει σχεδόν 17,97 εκατομμύρια εμβολιασμούς εμβολίων, με περίπου 10,55 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν λάβει την πρώτη δόση, από τις 14 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε την εθνική διάθεση των εμβολίων COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι στην Τουρκία χορηγούνται τα εμβόλια της Sinovac Biotech Ltd και της Pfizer/BioNTech.

Από τέλη Μαρτίου ισχύουν περιοριστικά μέτρα για τα σαββατοκύριακα σε πανεθνικό επίπεδο λόγω Ραμαζανιού

Στα τέλη Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος είχε ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας πως σημειώθηκαν αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων σε πόλεις της χώρας που χαρακτηρίζονταν υψηλού κινδύνου.

Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη και η πρωτεύουσα Άγκυρας, συγκαταλέγονται στις πόλεις υψηλού κινδύνου, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το 80% των 84 εκατομμυρίων πολιτών της χώρας ζούσε σε πόλεις υψηλού κινδύνου.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι πρόκειται να επιβάλει πανεθνικό lockdown κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, του ιερού ισλαμικού μήνα. Τα εστιατόρια θα σερβίρουν φαγητό μόνο για take away, ενώ θα συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5 π.μ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments