Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός: Πάνω από 30.000 σε 24 ώρες για πρώτη φορά φέτος

Τουρκία κορωνοϊός: Πάνω από 30.000 σε 24 ώρες για πρώτη φορά φέτος
Τουρκία κορωνοϊός: Kατέγραψε 30.021 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, τον υψηλότερο αριθμό φέτος, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο κορωνοϊός «αλωνίζει» στην Τουρκία, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλες χώρες, όπως είναι η Γερμανία με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν, να ζητά σε τηλεδιάσκεψη ένα «σκληρό» lockdown διάρκειας 10 έως 14 ημερών, και η Ιταλία με την επίσημη ενημέρωση να κάνει λόγο για 23.839 κρούσματα κορωνοϊού και 380 άτομα να χάνουν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρεται λοιπόν, η Τουρκία κατέγραψε 30.021 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, τον υψηλότερο αριθμό φέτος, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας στην Τουρκία χαλάρωσαν αυτό τον μήνα, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.179.115. Σύμφωνα μάλιστα, με το υπουργείο Υγείας, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 151 θάνατοι, αυξάνοντας σε 30.923 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία στη χώρα.

Τουρκία κορωνοϊός: Άρχισε συνομιλίες για την παραγωγή του Sputnik-V

Θυμίζουμε πως η Τουρκία ξεκίνησε τις συνομιλίες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, όπως δήλωσε πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα παραλάβει έως τα τέλη Μαΐου 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Η Τουρκία μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί εμβόλια της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech Ltd και έχει πραγματοποιήσει 14,13 εκατομμύρια εμβολιασμούς πολιτών.

Από αυτούς, τα 8,18 εκατομμύρια έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου από τις 14 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί σε όλοι την χώρα. Σε ανακοίνωση του μετά τη συνάντηση που είχε με το αρμόδιο επιστημονικό συμβούλιο για τον κορωνοϊό, o Κoτζά δήλωσε επίσης, ότι η Τουρκία θα παραλάβει στις αρχές Απριλίου 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech.

Πάντως, η Τουρκία δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον κορωνοϊό αλλά είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων των τελευταίων ημέρων λόγω της συμπεριφοράς της στις γειτονικές προς αυτή χώρες, είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, ενώ και η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης έχει θορυβήσει πολλές χώρες. Ανάμεσά τους υπάρχουν και ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γερμανία και η Ισπανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments