Πολιτική

Καραμανλής: Στους δρόμους τα νέα λεωφορεία

Καραμανλής: Στους δρόμους τα νέα λεωφορεία
Καραμανλής: Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δήλωσε ότι την Παρασκευή θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας 40 νέα λεωφορεία.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, είχε μιλήσει σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης του στόλου των λεωφορείων. Το έργο αυτό προχώρησε. Αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι παλιότερα ο υπουργός είχε αναφέρει ότι ετοιμάζονται διάφορα έργα ΣΔΙΤ από το υπουργείο. Η δράση της ενίσχυσης των λεωφορείων πρόκειται να ενισχύσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, την ώρα που υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα μέρα με την ημέρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει τρομερή πίεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, και δήλωσε ότι τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing θα ενισχύσουν καταρχάς 14 από τις πιο επιβαρυμένες γραμμές την Παρασκευή και σταδιακά το σύνολο των 300 νέων οχημάτων θα βγει στους δρόμους της Αθήνας το επόμενο διάστημα.

Καραμανλής

Καραμανλής: «Η προσπάθεια συνεχίζεται, οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται»

«Η προσπάθεια συνεχίζεται, οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται», τόνισε σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής.

Εξήγησε ότι: «Από την Παρασκευή, σταδιακά, 300 νέα λεωφορεία που προμηθευτήκαμε με leasing θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας. Θα προστεθούν στοχευμένα, ξεκινώντας από 14 επιβαρυμένες γραμμές. Αυτό πρακτικά σημαίνει έως και 30 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα σε καθεμία από αυτές τις γραμμές».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε πως: «Όταν βγουν και τα 300 λεωφορεία, τα οποία φυσικά σταδιακά θα ενισχύσουν και άλλες γραμμές, θα έχουμε συνολικά άλλα 3.500 με 4.000 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, που θα προστεθούν στα ήδη 3.000 περισσότερα που έχουμε σήμερα σε σχέση με πριν λίγους μήνες».

Καραμανλής: «Έτσι κάνουμε πραγματικότητα το 4ο βήμα του σχεδίου μας για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες»

Αξίζει να υπενθυμιστούν τα βήματα του σχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες:

  • Ανάταξη του στόλου με επισκευές και συντήρηση. Αυξήσαμε τις δαπάνες για συντήρηση 200%.
  • Ενίσχυση του στόλου με 200 οχήματα μέσω συμφωνίας με ΚΤΕΛ.
  • Προσλήψεις. Η διαδικασία πλέον ολοκληρώθηκε.
  • Τώρα, ενίσχυση και με leasing.
  • «Και βέβαια προετοιμάζουμε εντατικά και το επόμενο, 5ο βήμα, το διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μετά από πρόταση της Κυβέρνησης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης» πρόσθεσε .

Και κατέληξε:

«Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όσους εργάζονται φιλότιμα κάθε μέρα στις αστικές συγκοινωνίες, τις διοικήσεις των φορέων και βέβαια το επιβατικό κοινό. Δεν λέμε ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Όμως μέσα σε 1,5 χρόνο έχουμε κάνει όσα δεν έγιναν επί μια 10ετία στην οποία δεν ήρθε ούτε ένα νέο λεωφορείο, δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη. Και συνεχίζουμε…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments