Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Δημοσιεύματα ανοησίες για τα self tests

Δερμιτζάκης: Δημοσιεύματα ανοησίες για τα self tests
Δερμιτζάκης: Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο καθηγητής αναφέρεται στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την λάθος διανομή των self tests.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι πήγαν λάθος τεστ στα φαρμακεία. Τα self tests είναι από σήμερα διαθέσιμα στα φαρμακεία της χώρας. Θα διανέμονται δωρεάν και δίνεται προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς λόγω του ανοίγματος των σχολείων που ανακοινώθηκε χτες για τις 12 Απριλίου.Τις υπόλοιπες ημέρες θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι πολίτες προκειμένου να διαμορφωθεί μια εικόνα για την διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής, κάνει λόγο για «δημοσιεύματα ανοησίες» σχετικά με όσους επιχείρησαν να πουν πως τα self tests, τα οποία μοιράστηκαν στα ελληνικά φαρμακεία είναι τα ίδια που μοιράζονται στα νοσοκομεία. Όπως γράφει, «στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορα με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα». Για το λόγο αυτό παραθέτει και σχετική φωτογραφία που στην μεν πάνω φωτογραφία είναι το τεστ που διαθέτουν τα νοσοκομεία. Ενώ στην κάτω φωτογραφία είναι τα self tests που διαθέτουν τα φαρμακεία.

Το κείμενο της ανάρτησης του κ. Δερμιτζάκη

Σχετικά με τα δημοσιεύματα, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης αναφέρει σε ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο τα ακόλουθα “Self rapid tests

Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος.

Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι όχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι.

Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Δερμιτζάκης

O Μανώλης Δερμιτζάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments