Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 8/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 8/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 8/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (8/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 3228 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.538 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 435 νέες λοιμώξεις, εμφανώς μειωμένες συγκριτικά με τα χθεσινά δεδομένα.

Για ακόμα μία ημέρα ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών διατηρεί την πρωτιά με 454 νέες λοιμώξεις, ενώ ακολουθούν ο Βόρειος και Δυτικός Τομέας Αθηνών με 196 και 246 αντίστοιχα, με τον Πειραιά να δίνει επιπλέον 245.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:

  • 174 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 196 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 246 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 117 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
  • 454 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 132 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 245 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς
  • 14 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων

Σχετικά με την υπόλοιπη χώρα, έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη με 435 κρούσματα, ενώ ακολουθούν οι Αχαΐα και Λάρισα με 117 και 89 αντίστοιχα.

Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων για τα self test

Χθες (06/04) άνοιξε η πλατφόρμα (testing.gov.gr) καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests. Διευκρινίζεται ότι η διάθεση τους αφορά αποκλειστικά τους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης. Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε από την Τετάρτη και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή, να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας. Θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο. Η ιστοσελίδα self-testing.gov.gr είναι στον αέρα, η φόρμα δήλωσης όμως του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 24 ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Η πλατφόρμα άνοιξε μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών. Επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι των ηλικιών από 18 έως 67 ετών και οι άνω των 67 ετών δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self tests, αυτή την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

Την Παρασκευή η συνεδρίαση της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το Astra Zeneca

Την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, συνεδριάζει η ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε πως «αναμένουμε την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα, το αργότερο μέχρι αύριο, για να υπάρξουν περαιτέρω τοποθετήσεις».

Σύμφωνα με την ίδια δε, η ανακοίνωση του EMA ήταν σαφής πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες. Έντονη αγωνία επικρατεί στη χώρα μας αναφορικά με το εμβόλιο της Astrazeneca, με τους πολίτες ιδίως όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση και έχουν προγραμματισμένη τη δεύτερη, να αναρωτιούνται εάν θα αλλάξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε χαρακτηριστικά προχθές σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών ότι η περίπτωση θρόμβωσης όταν κάποιος νοσεί βαριά με την Covid-19 είναι έως και 69%, ενώ η ίδια πιθανότητα μετά το εμβόλιο Οξφόρδης/Astrazeneca είναι μία στις 100.000.

Θεμιστοκλέους: Το εμβόλιο της AstraZeneca χαρακτηρίζεται ασφαλές

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε σήμερα για το εμβόλιο της Astra Zeneca. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας σημείωσε στην ΕΡΤ: «Δεν αναμένουμε σπουδαίες αλλαγές στο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα και δεν τίθεται θέμα σε καμία ευρωπαϊκή χώρα θέμα για τη διακοπή των εμβολιασμών με ΑstraZeneca, αυτό που συζητείται είναι οι ηλικιακοί περιορισμοί».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι και χθες κατά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκε και η αναστάτωση που προκαλεί το γεγονός ότι παρά τη θετική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου, κάθε χώρα διαφοροποιεί τις ηλικίες και δίνει άλλη ερμηνεία. «Παρά την αναστάτωση το ποσοστό συμμετοχής στους εμβολιασμούς ξεπερνάει το 90%. Γίνονται 10.000 – 12.000 εμβολιασμοί με ΑstraZeneca σε καθημερινή βάση», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε μάλιστα ότι το τελευταίο 7ήμερο το ποσοστό αυξήθηκε σε 93%. svg%3E

«Το εμβόλιο χαρακτηρίζεται ασφαλές καθώς ζυγίζονται οι κίνδυνοι ανάλογα με το όφελος», διευκρίνισε. Στα 69 νησιά με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός μέχρι τέλος Απριλίου και αυτό είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια του επιχειρησιακού σχεδίου που περιλαμβάνει πτήσεις με ελικόπτερα του στρατού και μεταφορά με σκάφη του Λιμενικού και 10 άτομα σε κάθε μία από τις 940 αποστολές που ήδη έχουν γίνει.

Βατόπουλος: Το σημείο που διαφώνησαν οι λοιμωξιολόγοι

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, στην συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι στην απόφαση της επιτροπής των ειδικών για τα Λύκεια ήταν ομόφωνη σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να ανοίξουν.

Η διαφωνία πρόσθεσε, αφορούσε στην ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων. Τελικά, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα.

Χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την τήρηση των προϋποθέσεων για τα Λύκεια λέγοντας ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των self test. Χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments