Διεθνή

Μπάιντεν: Έκκληση στο Κογκρέσο να εγκριθεί το νομοσχέδιο

Μπάιντεν: Έκκληση στο Κογκρέσο να εγκριθεί το νομοσχέδιο
Μπάιντεν: Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο που προβλέπει δαπάνες άνω των 2 τρις δολαρίων τα επόμενα χρόνια.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει το σχέδιό του για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ύψους περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος στοχεύει στον άμεσο εμβολιασμό του πληθυσμού μέσα στις 100 πρώτες ημέρες υπό την Διοίκηση του. 

Μπάιντεν: Η Αμερική να παραμείνει η πρώτη δύναμη στον κόσμο

Ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε πως το νομοσχέδιο είναι απολύτως αναγκαίο προκειμένου οι ΗΠΑ να «αντισταθούν» στην Κίνα. “Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και είναι απαραίτητο ώστε η Αμερική να παραμείνει η πρώτη δύναμη στον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν, στο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο.

«Πιστεύετε μήπως ότι η Κίνα περιμένει, μέχρι να επενδύσει στις ψηφιακές υποδομές, στην έρευνα και την ανάπτυξη; Δεν περιμένει και υπολογίζει ότι η αμερικανική δημοκρατία θα είναι αργή και πολύ διχασμένη για να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό», σημείωσε και συνέχισε: «Τόσα πολλά πράγματα αλλάζουν, πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτές τις εξελίξεις. Η δημοκρατία πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις».

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε τη στήριξη των Ρεπουμπλικανών υπογραμμίζοντας ότι “δεν υπάρχουν ρεπουμπλικανικές γέφυρες ή δημοκρατικά αεροδρόμια” λέγοντας στους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές «να κάνουν αυτό που είναι το σωστό για το μέλλον». Επίσης δήλωσε ανοιχτός σε «καλόπιστες διαπραγματεύσεις», βάζοντας μόνο μια κόκκινη γραμμή. Ποια είναι αυτή; “Να μην αυξηθούν οι φόροι σε όσους κερδίζουν λιγότερα από 400.000 δολάρια ετησίως”.

Μπάιντεν: Τι ξέρουμε για το σχέδιο του προέδρου

Το οκταετές πρόγραμμα Build Back Better, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, προβλέπει δαπάνες άνω των 2 τρις δολάρια τα επόμενα χρόνια. Τα χρήματα αυτά χωρίζονται σε $620 δις για τις μεταφορές και $650 δις για πρωτοβουλίες που συνδέονται με την βελτίωση της ποιότητας της ζωής στο σπίτι, όπως το καθαρό νερό και οι ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων. Προβλέπει επίσης $580 δις για την ενίσχυση του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου – με περίπου $180 δις να κατευθύνονται σε αυτό που χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης εκτός του αμυντικά τομέα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Προβλέπει ακόμη $400 δις για την βελτίωση της περίθαλψης των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία. Οι δαπάνες αυτές θα καλυφθούν πλήρως από φόρους 2 τρις δολάρια σε διάστημα 15 ετών, με αύξηση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 28% από 21%, αύξηση του ελάχιστου φόρου για τις αμερικανικές πολυεθνικές και καθιέρωση ενός ελάχιστου φόρου 15% στα καθαρά έσοδα (book income).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments