Διεθνή

Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι στον κόσμο

Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι στον κόσμο
Μπάιντεν: «Ενδεχόμενα πλεονάσματα εμβολίων θα τα μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο», σημείωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

Με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε συναγερμό μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και την Εθνοφρουρά να παραμένει στο Καπιτώλιο ως τις 23 Μαΐου, οι Αμερικανοί στρέφουν το βλέμμα τους στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δηλώνει ότι όλοι θα εμβολιαστούν και μάλιστα πρώτοι.

“Οι Αμερικανοί θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν εμβόλια κατά της Covid-19, αλλά οποιοδήποτε πλεονάσματα εμβολίων θα μοιραστούν με άλλες χώρες του κόσμου” είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θα ξεκινήσουμε και θα διασφαλίσουμε ότι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι, αλλά στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο σε δημοσιογράφους μετά από μια κοινή ανακοίνωση με τους διευθύνοντες συμβούλους της Johnson & Johnson και της Merck για την κοινή τους προσπάθειά να παρασκευάσουν περισσότερα εμβόλια. «Εάν έχουμε ένα πλεόνασμα, θα το μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο»,είπε επίσης ο Μπάιντε και πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει ήδη δεσμευτεί να χορηγήσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στον παγκόσμιο μηχανισμό COVAX για τη διανομή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες.

O Τζο Μπάιντεν

O Τζο Μπάιντεν

Μπάιντεν: Τι γνωρίζουμε για το σκεύασμα της Johnson & Johnson, το τρίτο εμβόλιο στις ΗΠΑ που ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Πρόκειται για μονοδοσιακό εμβόλιο, το οποίο στηρίζεται στη χρήση ενός ανασυνδυασμένου φορέα – αδενοιού που εκφράζει την πρωτεΐνη επιφανείας S του SARS-CoV-2. Ο SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί αυτή την πρωτεϊνική ακίδα S ώστε να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα. Η έκθεση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος στην πρωτεΐνη S μέσω του ανασυνδυασμένου αδενοιού πυροδοτεί ανοσολογική ανταπόκριση έναντι της πρωτεΐνης S χωρίς την παρουσία λοίμωξης COVID-19. Οι αδενοιοί αποτελούν ομάδα ιών που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού συστήματος στον άνθρωπο, ωστόσο ο ανασυνδυασμένος αδενοιός του εμβολίου έχει τροποποιηθεί κατάλληλα έτσι ώστε να μη μπορεί να αντιγράφεται, να μην αναπαράγεται και να μην προκαλεί λοίμωξη.

Το εμβόλιο της Janssen είναι το τρίτο εμβόλιο στις ΗΠΑ που έρχεται να προστεθεί στη θεραπευτική φαρέτρα έναντι του SARS-CoV-2 και ενδείκνυται για άτομα 18 ετών και άνω. Ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (NIH) Dr Francis Collins σημειώνει ότι η έγκριση ενός τρίτου εμβολίου που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του FDA ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα για την πρόληψη σοβαρής νόσου και θανάτου από COVID-19 ενισχύει σημαντικά τον αγώνα για την προστασία των πολιτών ενάντια σε νέες μεταλλάξεις και δείχνει το δρόμο για την καταπολέμηση της πανδημίας, ειδικά όταν πολύ πρόσφατα ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 500.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments