Διεθνή

Ντράγκι: Δικτάτορας ο Ερντογάν

Ντράγκι: Δικτάτορας ο Ερντογάν
Ντράγκι: Ο Ιταλός Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας της στάσης του κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Σαρλ Μισέλ και την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι «ξεσπάθωσε» εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας δικτάτορα τον πρόεδρο της Τουρκίας. Αφορμή για αυτόν τον χαρακτηρισμό στάθηκε η στάση του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης που είχε με τον Σαρλ Μισέλ και την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Σημειώνεται πως η φον ντερ Λάιεν ήρθε σε δύσκολη θέση όταν είδε πώς δεν είχε προβλεφθεί θέση για την ίδια, ενώ για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος ανέφερε σχετικά ότι λυπάται.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου σχετικά με την στάση του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε: «Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη».

«Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας», πρόσθεσε ο Μάριο Ντράγκι.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Οργή για το «καψώνι» από τον Ερντογάν

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έμεινε άναυδη όταν είδε πώς δεν είχε προβλεφθεί θέση για την ίδια στη συνάντηση που θα είχε μαζί με τον Σαρλ Μισέλ με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επίσκεψη έγινε σε μια μέρα που στην Τουρκία θα γίνουν γνωστές οι ετυμηγορίες για το πραξικόπημα του 2016, ενώ χθες εξειδικεύτηκαν οι αμερικάνικες κυρώσεις κατά της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το «καψώνι» που βίωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γίνεται «χαμός» στις Βρυξέλλες και όχι μόνο.

Η πρόεδρος αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ μακριά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ερντογάν κατά την συνάντησή τους στην Άγκυρα.

«Εμμ…» μουρμούρισε η πρόεδρος της Κομισιόν σαστισμένη παραμένοντας όρθια την ώρα που Μισέλ και Ερντογάν είχαν ήδη στρογγυλοκαθίσει στις δύο πολυθρόνες που είχαν ετοιμαστεί για να φιλοξενήσουν τους δύο άνδρες, και μόνον αυτούς, που θα συμμετείχαν στην συνάντηση ανάμεσα στους δύο Ευρωπαίους ηγέτες και τον Τούρκο πρόεδρο.

Στη συνέχεια, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν πήρε θέση σε έναν καναπέ, απέναντι από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, που βρίσκεται ιεραρχικά κάτω από την πρόεδρο της Κομισιόν κατά το πρωτόκολλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments