Πολιτική

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Δικαιώθηκε το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Δικαιώθηκε το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης
Πρεσβεία Βενεζουέλας: Με παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ξεκινούν οι κατασχέσεις για την αποζημίωση θύματος σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρέσβη.
Πρεσβεία Βενεζουέλας: Με παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ξεκινούν οι κατασχέσεις για την αποζημίωση θύματος σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρέσβη.

Ξεκινούν οι κατασχέσεις στην πρεσβεία της Βενεζουέλας αφού δικαιώθηκε η Ξένια Μπουζαρανίδου, η οποία είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην πρέσβη της χώρας της Νότιας Αμερικής, Φράνκλιν Γκονζάλες. Να σημειώσουμε ότι για το θέμα υπάρχει και πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που συνεχίζεται και η κόντρα γύρω από την πανδημία, αλλά και την υπόθεση Φουρθιώτη.

Η Ξένια Μπουζαρανίδου έχει πλέον το δικαίωμα κατάσχεσης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, κινητών και ακινήτων, υπό τον όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της πρεσβείας, όπως προβλέπουν τα διεθνώς ισχύοντα.

Η κατάσχεση θα γίνει σε εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας με τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών. Στην ουσία, με δεδομένο ότι η πρεσβεία της Βενεζουέλας θεωρείται ξένο κράτος, η Ξένια Μπουζαρανίδου μπορεί πλέον είτε να διεκδικήσει τα χρήματα βάσει της δικαστικής απόφασης από την τωρινή κυβέρνηση της Βενεζουέλας, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κατάσχει αντικείμενα ίσης αξίας που βρίσκονται μέσα στο κτίριο της πρεσβείας.

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Δικαιώθηκε το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Δικαιώθηκε το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο οι πρόσφατες καταγγελίες της, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα

Εκτός της γνωστής επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο στην οποία ανέφερε ότι “μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα” για να μην πληγεί η αριστερά, το θύμα βιασμού κατήγγειλε κι ότι “υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά”.

Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής “πολιτική ωριμότητα”.

ΥΓ. Έχουν περάσει μέρες δίχως να μάθουμε ποιο ήταν το στέλεχος που ζητούσε σιωπή. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατεί σε αναρτήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments