Ελλάδα

Κοζάνη λιανεμπόριο: Οι έμποροι ανοίγουν τα καταστήματα παρά το lockdown

Κοζάνη λιανεμπόριο: Οι έμποροι ανοίγουν τα καταστήματα παρά το lockdown
Κοζάνη λιανεμπόριο: Οι έμποροι είναι αποφασισμένοι να λειτουργήσουν από την Δευτέρα 12/4, παρά το γεγονός ότι η πόλη παραμένει σε αυστηρό lockdown.

Οι καταστηματάρχες της Κοζάνης είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ στην περιοχή. Σημειώνεται ότι σήμερα καταγράφηκαν 2.747 κρούσματα το τελευταίοα 24ωρο και κατά τη διάρκεια της σημερινής απογευματινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη θα ανοίξει, ωστόσο η Κοζάνη έμεινε… στην απ’ έξω.

Οι έμποροι της Κοζάνης αποφάσισαν να προβούν σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της πόλης και στις 10:00 θα σηκώσουν ρολά περιμένοντας να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός

Κοζάνη και λιανεμπόριο:  Διαμαρτύρονται οι έμποροι – Αναμένονται εντάσεις στην πόλη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos.gr, οι καταστηματάρχες της πόλης δεν πρόκειται να φοβηθούν από τους αστυνομικούς ελέγχους και την επιβολή των τσουχτερών προστίμων. όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Θανάσης Δραγατσίκας, αναμένεται να ξεσπάσουν μεγάλες εντάσεις στην πόλη, τονίζοντας ότι οι έμποροι έχουν μαζί τους όλους τους κατοίκους της Κοζάνης.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και την προηγούμενη εβδομάδα με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τους συναδέλφους, για να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους. Είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξει το κατάστημά του τουλάχιστον το 99,9% των εμπόρων της πόλης μας», τονίζει ο κ. Δραγατσίκας.

Κοζάνη: Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά από τον περασμένο Οκτώβριο

Κατά τον ίδιο, τον περασμένο Οκτώβριο η Κοζάνη ήταν η πρώτη πόλη, στην οποία έκλεισαν τα καταστήματα λόγω του δεύτερου lockdown και από τότε μέχρι σήμερα το λιανεμπόριο στην πόλη δε λειτούργησε περισσότερες από 40 μέρες. Όπως υποστηρίζει, τα καταστήματα παρέμειναν για 88 ημέρες κλειστά, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των γιορτών των Χριστουγέννων, για πέντε ημέρες λειτούργησαν με τη μέθοδο του click away και για 30 ημέρες με click away και click in shop.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments