Πολιτική

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»
Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πήρε τον λόγο μετά τους καθηγητές στη σημερινή ενημέρωση για να ανακοινώσει τι ισχύει σε σχέση με τα μέτρα. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει τα κρούσματα που φτάνουν τα 2.747, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ διασωληνωμένων με 790. Οι νεκροί του τελευταίου 24ωρου ήταν 78.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν η Κως και ο δήμος Ίλιδας.

Στο «κόκκινο» πέφτουν η Αιτωλοακαρνανία, η Αργολίδα, μέρος της Φθιώτιδας, ο δήμος Μαντουδίου, ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας, ο δήμος Σκιάθου αφού η κατάσταση έχει καλυτερέψει.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν:

– η Περιφέρεια Αττικής,

– η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας,

– οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού) και Ευρυτανίας

– οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας

– οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας

– η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

– η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφερειακή Ενότητα Κω

– οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου

– ο δήμος Ρόδου

– ο δήμος Χίου

– ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων

– οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας

– ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών

– ο δήμος Καρδίτσας

– οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

– οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών

– ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε στη συνέχεια ότι: «Από Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play. Το λιανεμπόριο συνεχίζει την λειτουργία του, αλλά αλλάζει το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων» και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι αποφασίστηκε επίσης η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαΐα με click in shop και click away, ενώ στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away. Στην Κοζάνη δεν θα επαναλειτουργήσουν ακόμα τα καταστήματα του λιανεμπορίου αφού η επιδημιολογική κατάσταση δεν το επιτρέπει.

Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: Δείτε την ενημέρωση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.747, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 290.964 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.978 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.758 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 790 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.839 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 559 (ημερήσια μεταβολή -6.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments