Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Κατέθεσε αίτημα για έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ

Εμβόλιο Pfizer: Κατέθεσε αίτημα για έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ
Εμβόλιο Pfizer: Η εταιρία κατέθεσε στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Η Pfizer υπέβαλλε σήμερα αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ (FDA) ζητώντας την έγκριση του εμβολίου της και για της ηλικίες 12 έως 15 ετών. Σημειώνεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου άγγιζε το 92%, ενώ έκρινε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για παιδιά ηλικίας 12 ετών.

Η ανακοίνωση αυτή ουσιαστικά σηματοδοτεί ένα βήμα προς την πιθανή έναρξη εμβολιασμών στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που πιστοποιούν την ασφάλεια του εμβολίου για τα παιδιά

Η Pfizer διενέργησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.260 Αμερικανοί εθελοντές ηλικίας 2 έως 15 ετών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών. Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι το εμβόλιο ήταν σχετικά ανεκτό, με τις παρενέργειες να είναι όμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε ενήλικες. Σημειώνεται ότι οι κύριες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής είναι πόνος, πυρετός, ρίγη και κόπωση.

Οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τους συμμετέχοντες της έρευνας για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με την μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια του εμβολίου. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το εμβόλιο, που δόθηκε σε δύο δόσεις σε απόσταση τριών εβδομάδων, προκάλεσε μια «ισχυρή» απόκριση αντισωμάτων σε παιδιά. Πάντως, οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας για το τέλος της πανδημίας.

Μετά την Αμερική, ετοιμάζεται αίτημα προς έγκριση και από την Ευρώπη

Η Pfizer, μετά το αίτημα προς τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σκοπεύουν να ζητήσουν και από την Ευρώπη να επιτρέψουν την επείγουσα χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12 ετών, με τον διευθύνων σύμβουλο της Pfizer Albert Bourla να δηλώνει πως «μοιραζόμαστε την επείγουσα ανάγκη να επεκτείνουμε τη χρήση του εμβολίου μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments