Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχεται» ειδική ενίσχυση για τα γυμναστήρια

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχεται» ειδική ενίσχυση για τα γυμναστήρια
Άδωνις Γεωργιάδης: Ειδική ενίσχυση για τα γυμναστήρια τα οποία έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδική ενίσχυση για τα γυμναστήρια τα οποία έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος της οικονομίας καθώς και στην ανάγκη να λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχεται» ειδική ενίσχυση για τα γυμναστήρια

Αναφορικά με τα γυμναστήρια, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως ζήτησε χθες να ανοίξουν ωστόσο η επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Για τα κέντρα αισθητικής εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ. «Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άδωνις Γεωργιάδης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

Για την επαναλειτουργία της εσίασης όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι θα γίνει με τις σχολές Οδηγών

Οι σχολές οδηγών, αν και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν.

Για την παράταση του lockdown στην Κοζάνη, για τα οποία η Επιτροπή αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα, επισήμανε ότι δε δικαιολογείται μετά από τόσο καιρό να κατέχει αυτό το αρνητικό ρεκόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments