Ελλάδα

Αναστασία Σταυρακάκη: Νέα σοκαριστική καταγγελία για τη ρυθμική γυμναστική

Αναστασία Σταυρακάκη: Νέα σοκαριστική καταγγελία για τη ρυθμική γυμναστική
Αναστασία Σταυρακάκη: Μια νέα συγκλονιστική καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τον χώρο της ρυθμικής γυμναστικής.

Η Αναστασία Σταυρακάκη προχώρησε σε νέα καταγγελία για τον χώρο της ρυθμικής γυμναστικής, λίγες μέρες μετά την καταγγελία 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης, η οποία έχει προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση. Η αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής μίλησε ξεκάθαρα για λεκτική και σωματική κακοποίηση.

Η συγκεκριμένη αθλήτρια περιέγραψε όσα βίωσε στο LiveNews του MEGA. «Πήγα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και όταν έφτασα στο ΟΑΚΑ τα πράγματα δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που ήξερα, μπούλινγκ και εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Μου έλεγαν ότι είμαι ένα τίποτα και με αποκαλούσαν βλάχα». Η ίδια τόνισε ότι αυτό γινόταν για να τσακίσουν την ψυχολογία των παιδιών από την επαρχία.

Οι προπονητές, όπως λέει, έδωσαν εντολή να μην τους μιλάει κανείς με την ίδια να ανέχεται και να παίζει θέατρο στους γονείς της. «Έλεγα στη μαμά μου ότι με τραβάνε από τα μαλλιά. Πού να ήξερε η καημένη ότι με έσερναν από αυτά. Έχω πλέον δύο κορίτσια αλλά και δέκα να είχα δεν θα τα έστελναν ποτέ σε αυτό τον χώρο».

Αναστασία Σταυρακάκη: Της στραμπούληξαν το χέρι επειδή πάχυνε

Όπως τόνισε η κακοποίηση ξεκίνησε από όταν ήταν 5 ετών. «Όταν ήταν ήμουνα εγώ πέντε χρονών και επειδή με είχε ζυγίσει τότε προπονήτρια που είχα. Είχα βάλει 100 γραμμάρια γιατί τότε η ζυγαριά ακριβείας ήταν λες και ήμασταν κομμάτια από κρέας, 50 γραμμάρια, 100, 70 γραμμάρια. Και επειδή είχα παχύνει μου είχε στραμπουλήξει το χέρι. Η πρώτη φορά που έγινε που ακόμα ήμουν σε ατομικό σύλλογο δεν ήμουνα εθνική Ελλάδος ή επίλεκτο στα πέντε. Επειδή είχα παχύνει και είχα βάλει 100 γραμμάρια. Αργότερα άλλαξα προπονητή…».

Αναστασία Σταυρακάκη: Νέα σοκαριστική καταγγελία για την ενόργανη

Αναστασία Σταυρακάκη: Νέα σοκαριστική καταγγελία μετά από αυτές για την ενόργανη

«Δεν το λες έτσι γιατί όταν είσαι τόσο μικρή ηλικία νομίζεις ότι έτσι είναι τα πράγματα, δεν ξέρεις ότι όχι, αυτό είναι κακοποίηση και ότι δεν κάνει η προπονήτρια να σου γυρίσει το χέρι, δεν κάνει η προπονήτρια να σε τραβήξει από τα μαλλιά και να σε σύρει δεν το ξέρεις όμως εσύ.

Εσύ πας σε ένα άθλημα που το αγαπάς και θεωρείς ότι έτσι είναι, ότι είναι φυσιολογικό όλο αυτό. Αυτό το θεωρείς πια μέχρι που αποσύρεται δηλαδή εγώ το θεωρούσα ότι ήταν φυσιολογικά τα πράγματα έτσι μέχρι το 14 που σταμάτησα από την Εθνική Ελλάδος».

Η Αναστασία Σταυρακάκη αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν μετέπειτα στην πορεία της, στα επίλεκτα τμήματα. «Εκεί πέρα ήταν τα πράγματα που είδα και άλλες συναθλήτριες μου που μας πατούσαν κάτω και καθόταν πάνω μας, για να ανοίξουν τα πόδια και αυτό τότε το θεωρούσαμε ότι είναι ένα άθλημα ευλυγισίας, οπότε λέγαμε ότι πως θα είμαστε ευλίγιστες αν δεν μας πατήσουν. Θυμάμαι ξεκινήσαμε τότε δώδεκα παιδιά, από τα 12 ουσιαστικά από αυτά μπήκαμε Εθνική Ελλάδος τα τρία γιατί περισσότερα πριν τα διώξουν έφευγαν από μόνα τους.

«Η προπονήτρια καθόταν από πάνω μας κι εμείς ουρλιάζαμε»

«Μας βάζανε σε σπαγκάτo και η προπονήτρια καθόταν από πάνω μας και εμείς που ήμασταν παιδάκια ούρλιαζαμε και κλαίγαμε και έλεγε θα μετρήσουμε το 50. Το ίδιο γινόταν και με τους ώμους μας γυρνούσαν μπρούμυτα και μας πίεζαν τους ώμους να ακουμπήσουν στο πάτωμα. Το ίδιο γινόταν με τη μέση. Με όλο το σώμα μας γινόταν αυτό. Γι’ αυτό και η ρυθμική είναι ένα άθλημα που έχουν οι αθλήτριες πάρα πολύ μεγάλη ελαστικότητα», περιέγραψε.

Στη συνέχεια είπε: «Στην Αθήνα τα πράγματα ήταν τραγικά γιατί εγώ φεύγοντας από δω από τη Θεσσαλονίκη ήμουνα με την τότε προπονήτρια της Θεσσαλονίκης πάρα πολύ ευχαριστημένη, οπότε θεωρούσα πηγαίνοντας στην Αθήνα ότι πάω να συμμετάσχω σε αγώνες και από εκεί και πέρα ότι καταφέρω. Όλες οι προπονητριες το έκαναν με το πάτημα. Ήταν κανόνας. Πηγαίνοντας στην Αθήνα συνειδητοποίησα ότι ουσιαστικά με φώναξαν εκεί όχι για να συμμετάσχω στο ελληνικό ασάμπλ, αλλά για να με αναγκάσουν να σταματήσω.

Και μάλιστα δεν το κατάλαβα αυτό αυτό μου το είπε η προπονήτρια μου τόσο της Αθήνας τόσο σε μένα όσο και στη μητέρα μου που, όταν της είπε ότι για ποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές γύρισε και είπε αν δεν αρέσει μπορεί πάρα πολύ εύκολα να γυρίσει σπίτι και να φύγει».

Αναστασία Σταυρακάκη: «Δεν μου μιλούσε κανένα παιδί»

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι: «Δεν μου μιλούσε κανένα παιδί. Αυτές ήταν οι εντολές από την προπονήτρια. Γιατί τα παιδιά δεν έχουν κανένα λόγο να μη μιλιούνται μεταξύ τους. Είμαστε όλη μέρα με προπονήσεις, μοιραζόμαστε τα ίδια απλά προσπαθούσαν να μου σπάσουν το τσαμπουκά και να προσπαθήσουν να με κάνουν να φύγω από εκεί πέρα».

Αανφέρθηκε, επίσης, σε ένα περιστατικό από κάποια στιγμή που είχε αρρωστήσει: «Θυμάμαι ένα σκηνικό είχα αρρωστήσει, τότε ηλικία ήμουν 11 – 12 χρονών και παίρνω την προπονήτρια, αφού έμενα σε Ολυμπιακό Χωριό, και και της λέω είμαι άρρωστη με 40 πυρετό.

Θέλω εδώ να σημειώσω ότι ο γιατρός ήταν εκτός του Ολυμπιακού Χωριού. Έπρεπε να βγεις από το Ολυμπιακό Χωριό να περάσεις ένα κεντρικό διπλό δρόμο για να φτάσεις στο γιατρό μου. Και η απάντηση της προπονήτριας είναι τι μου το λες, να σηκωθείς και να πας στον γιατρό.

Ένα παιδί νηστικό με 40 πυρετό με 10 ώρες τη μέρα προπονήσεις, να σηκωθώ εγώ και να κάνω τόσο μεγάλη απόσταση ώστε να φτάσω στον γιατρό που δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω στον δρόμο γιατί θα είχα λιποθυμήσει…», είπε χαρακτηριστικά. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments