Ελλάδα

Άνοιγμα Λυκείων: 613 θετικοί μαθητές και καθηγητές

Άνοιγμα Λυκείων: 613 θετικοί μαθητές και καθηγητές
Άνοιγμα Λυκείων: Από τα 245.093 self test βρέθηκαν θετικοί 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικοί.

Στις τάξεις τους επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας έχοντας κάνει το απαραίτητο self test και έχοντας μαζί τους την κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Ωστόσο, υπήρξαν και θετικά. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 245.093 τεστ και εντοπίστηκαν 613 θετικά.

Από αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα 359 είναι από μαθητές και τα 254 από εκπαιδευτικούς. Τα 160.100 self test διεξήχθησαν από μαθητές. Από αυτά τα159.741 ήταν αρνητικά και τα 359 θετικά. Την ίδια ώρα στο προσωπικό έγιναν 84.993 self test και βρέθηκαν 84.739 αρνητικά και 254 θετικά.

Τι ισχύει με τα self test:

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/η, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Εάν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊου, μέχρις ότου οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου.

Κεραμέως: «Σύμμαχος ο καλός καιρός και τα self test»

Μιλώντας σε σχολείο στο Ίλιον η υπουργός Παιδείας σημείωσε για τη σημερινή ημέρα ότι «το self test είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκινάει τώρα και συμβάλλει στην καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά». Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, «θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα βήμα, κάθε στάδιο της διαδικασίας και να διορθώνουμε όπου χρειάζεται, ότι χρειάζεται».

Στη συνέχεια, επισήμανε πως η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε χάρη στην «τεράστια προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαίδευσης, στη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των φαρμακείων για τη διανομή των self test».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments