Ελλάδα

Σχολεία: Άνοιξαν τα Λύκεια με self test και θερμομέτρηση [pics]

Σχολεία: Άνοιξαν τα Λύκεια με self test και θερμομέτρηση [pics]
Σχολεία: Εκτός από τη διενέργεια των self test κατ' οίκον, στα Λύκεια ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα προστασίας.

Ύστερα από πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν σήμερα (12/4) στις τάξεις τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να παρακολουθούν τα μαθήματα είναι η χρήση μάσκας και η βεβαίωση αρνητικού self test. Σε όλες τις τάξεις υπάρχουν ειδικά μηνύματα για τα μέτρα προστασίας ενώ οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι πριν μπουν στις αίθουσες θερμομετρούνται.

Τι ισχύει με τα self test:

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μέχρι χθες από όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έκαναν το τεστ και δήλωσαν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, 236 μαθητές Λυκείων και 172 εκπαιδευτικοί και άτομα βοηθητικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί. Όλοι αυτοί θα πρέπει να κάνουν πλέον και μοριακό τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η μόλυνση ώστε να δικαιολογηθεί η απουσία τους από το σχολείο.

Τι άλλο ισχύει εκτός από τα τεστ:

Εκτός από τη διενέργεια των self tests κατ’ οίκον, στα Λύκεια ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες μαθητών στα αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Επίσης, προβλέπονται η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων, οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, καθώς επίσης και ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά..

Μη επίδειξη σχολικής κάρτας από τους μαθητές/τριες:

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/η, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Εάν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊου, μέχρις ότου οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη μέρα στο σχολείο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments