Διεθνή

Ισραήλ κορωνοϊός: Έρευνες για εισπνεόμενο φάρμακο

Ισραήλ κορωνοϊός: Έρευνες για εισπνεόμενο φάρμακο
Ισραήλ κορωνοϊός: Πώς εξελίσσεται η ζωή μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τι έρευνες γίνονται για νέο εισπνεόμενο φάρμακο κατά της Covid-19.

O κορωνοϊός έχει υποχωρήσει στο Ισραήλ χάρη στους μαζικούς εμβολιασμούς, ενώ υπάρχουν έρευνες και για εισπνεόμενο φάρμακο κατά της νόσου Covid-19. Να θυμίσουμε ότι στη χώρα γίνονται εμβόλια και σε ανηλίκους, ενώ οι εμβολιασμένοι τουρίστες από το Ισραήλ φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Η Νινέτα Αμαρίλλιο, ερευνήτρια για τον καρκίνο και αιματολόγος στο νοσοκομείο Sheba Tel Hashomer, μίλησε στην ΕΡΤ χθες και έστειλε αισιόδοξο μήνυμα από το Ισραήλ για τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ισραήλ κορωνοϊός: Έρευνες για εισπνεόμενο φάρμακο

Ισραήλ κορωνοϊός: Έρευνες για εισπνεόμενο φάρμακο

Όπως είπε η κ. Αμαρίλλιο, συστηματικά μέσα στο νοσοκομείο μελετούν τη διάρκεια της ανοσίας που επιτυγχάνεται μετά τον εμβολιασμό, ενώ αναφέρθηκε και στο εισπνεόμενο και πολλά υποσχόμενο φάρμακο από το Ισραήλ στη θεραπεία της Covid-19, για το οποίο, όπως επισήμανε, είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε σε σιγουριά για την αποτελεσματικότητά του, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί για το συγκεκριμένο το ερευνητικό πρόγραμμα ελέγχου φαρμάκων.

Ισραήλ κορωνοϊός: Τα εμβόλια έχουν δείξει τι αξίζουν

Τα εμβόλια έχουν αποδείξει την αξία τους, είπε συγκεκριμένα. «Η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ μεγάλη, ακόμη και στους νέους από 16 ετών και μελετάται στο Ισραήλ και ο εμβολιασμός για τους άνω των 12 ετών». “«ι επιστήμονες δεν διακινδυνεύουν να δηλώσουν ακόμη ότι έχουμε επιτύχει την ανοσία της αγέλης» επισήμανε για να μη χαλαρώσουν οι πολίτες τα μέτρα προστασίας τους.

Παρ΄όλα αυτά διαβεβαίωσε ότι «η ζωή έχει επανέλθει στην κανονικότητα σχεδόν απόλυτα». «Συστηματικά μέσα στο νοσοκομείο έχουν αρχίσει να μελετούν για το πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ακόμη και λίγα αντισώματα μετά από καιρό είναι αρκετά για να σε προστατεύσουν». «Τα στοιχεία για τη διάρκεια της ανοσίας που παρέχει ο εμβολιασμός θα έρθουν από τις ίδιες της εταιρείες που εμπλέκονται στην παραγωγή των εμβολίων», σημείωσε ακόμα.

Να θυμίσουμε ότι πριν απο μερικές μέρες, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας είχε ενημερώσει με ανάρτησή του στο Facebook ότι μωράκια που γεννιούνται τώρα έχουν αντισώματα κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments