Διεθνή

ΠΟΥ: Απέχουμε πολύ ακόμα από το τέλος της πανδημίας

ΠΟΥ: Απέχουμε πολύ ακόμα από το τέλος της πανδημίας
ΠΟΥ: Για έβδομη συνεχή εβδομάδα παρατηρείται άνοδος στα κρούσματα παγκοσμίως, ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΠΟΥ.

Τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως συνεχίζουν να αυξάνονται για έβδομη συνεχή εβδομάδα, ενώ οι θάνατοι έχουν ανοδική πορεία για τέταρτη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Ο ίδιος ανέφερε ότι το τέλος της πανδημίας απέχει πολύ ακόμα, ωστόσο μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο μέσα στους επόμενους μήνες χάρη στα περιοριστικά μέτρα για τη δημόσια υγεία. Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συστήσει την εναλλαγή των δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό, υποστηρίζοντας δηλαδή τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca.

«Καταγράφουμε έβδομη συνεχή εβδομάδα αύξησης των κρουσμάτων και τέταρτη εβδομάδα αύξησης των θανάτων. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε μία εβδομάδα μέχρι στιγμής. Πολλές χώρες σε Ασία και Μέση Ανατολή καταγράφουν μεγάλη άνοδο σε μολύνσεις. Κι αυτό παρά το γεγονός πως πάνω από 780 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως» ανέφερε ο γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΠΟΥ: «Οι ΜΕΘ σε μερικές χώρες ξεχειλίζουν»

«Θέλουμε κι εμείς να δούμε τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξανανοίγουν, όπως και την επανεκκίνηση των ταξιδιωτικών μετακινήσεων και του εμπορίου», δήλωσε ο Tedros, και πρόσθεσε: «Αλλά αυτή τη στιγμή, μονάδες εντατικής θεραπείας σε πολλές χώρες ξεχειλίζουν και οι άνθρωποι πεθαίνουν – και είναι απολύτως αποφευκτό».

Η επικεφαλής της ομάδας του ΠΟΥ για τον κορωνοϊό Maria van Kerkove δήλωσε στο ενημερωτικό δελτίο ότι η πανδημία αυξάνεται εκθετικά, με αύξηση κατά 9% των περιπτώσεων την περασμένη εβδομάδα, την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα των αυξήσεων και αύξηση των θανάτων κατά 5%.

Ο Tedros είπε ότι σε ορισμένες χώρες, παρά τη συνεχιζόμενη μετάδοση, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα ήταν γεμάτα και οι αγορές ήταν ανοιχτές και γεμάτες με λίγους ανθρώπους να λαμβάνουν προφυλάξεις.

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως εάν είναι νέοι, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία εάν κολλήσουν κορωνοϊό», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments