Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η Άγκυρα πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα

Βαρβιτσιώτης: Η Άγκυρα πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα
Βαρβιτσιώτης: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μίλησε σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικείμενη επίσκεψη στην Άγκυρα.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει αναφερθεί πολλές φορές στην Τουρκία και στη συμπεριφορά της εναντίον της Ελλάδας. Τονίζοντας πως η Άγκυρα οφείλει να αποδείξει ότι θέλει διάλογο, με τη χώρα μας να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας θα καθορίσει το αν θα πραγματοποιηθούν οι επικείμενες ελληνοτουρκικές επαφές. Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία θα γίνει εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ακύρωση αυτής της επίσκεψης. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Βαρβιτσιώτης: “Δεν είναι στόχος η ακύρωση της επίσκεψης”

Πρόσθεσε, ακόμη, πως από την ελληνική πλευρά δεν είναι στόχος να πάμε σε ακύρωση, αυτό όμως -όπως είπε- θα κριθεί από τη συμπεριφορά των γειτόνων μας, οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα. Παρέπεμψε δε στις προχθεσινές προκλητικές αναρτήσεις από την τουρκική πλευρά, που δεν καλλιεργούν ένα καλό κλίμα.

Ερωτώμενος για την πρόσφατη επίσκεψη των προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ‘Αγκυρα, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «το Sofagate ήταν σε επίπεδο εικόνας τραυματικό για την ευρωπαϊκή ηγεσία», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ωστόσο υπογράμμισε ότι τα μηνύματα τα οποία εστάλησαν από την ευρωπαϊκή ηγεσία στην Τουρκία ήταν απολύτως ταυτισμένα με αυτά τα οποία ζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Βαρβιτσιώτης: Οι πυλώνες κυρώσεων που απειλούν την Τουρκία

Σε προηγούμενη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τόνισε πως «τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δικαίωσαν τη στρατηγική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσότακη να μετατρέψει το Ελληνοτουρκικό σε Ευρωτουρκικό ζήτημα». Και σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε τους πυλώνες κυρώσεων που απειλούν την Τουρκία και έχουν να κάνουν:

  • με πρόσωπα και εταιρείες,
  • με περιορισμό της χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα,
  • με τον τουρισμό, στις εξαγωγές αλλά και
  • με τον τομέα της ενέργειας, αν συνεχίσει τις παράνομες γεωτρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments