Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Σαφές το μήνυμα της ΕΕ στην Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: Σαφές το μήνυμα της ΕΕ στην Τουρκία
Βαρβιτσιώτης: Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ΕΕ στέλνει σαφές μήνυμα προς την Τουρκία σε ότι αφορά τις προκλήσεις.
Βαρβιτσιώτης: Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ΕΕ στέλνει σαφές μήνυμα προς την Τουρκία σε ότι αφορά τις προκλήσεις.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει αναφερθεί πολλές φορές στην Τουρκία και στη συμπεριφορά της εναντίον της Ελλάδας. Τονίζοντας πως η Άγκυρα οφείλει να αποδείξει ότι θέλει διάλογο, με τη χώρα μας να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” ανέφερε ότι “Το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι σαφές προς την Τουρκία, ότι αν επιθυμεί μία θετική ατζέντα, θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι η στάση της είναι σταθερή, συνεπής και ειλικρινής”.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Βαρβιτσιώτης: Για την Τουρκία και τις προκλήσεις

Ακόμη, προσθέτει ότι “η ‘Αγκυρα βρίσκεται ενώπιον της απειλής ενός ισχυρού πλαισίου κυρώσεων, που μπορεί να ενεργοποιηθούν, στην περίπτωση που επιστρέψει σε μονομερείς και προκλητικές ενέργειες”.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι η κοινή δήλωση των 27 είναι πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις και περιλαμβάνει πολλά από τα συμπεράσματα της έκθεσης Μπορέλ, κάτι, όπως προσθέτει, επετεύχθη μέσα από συντονισμένη προσπάθεια της ελληνικής πλευράς, του πρωθυπουργού σε επίπεδο ηγετών αλλά και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

Βαρβιτσιώτης: Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι η πρόσκληση του προέδρου Μπάιντεν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον δείχνει πως οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως έναν ισχυρό σύμμαχο και στρατηγικό εταίρο.

Ακόμη τονίζει πως με τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε “την ανησυχία του για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία αλλά και για τη σύμπλευσή της με τη Ρωσία”.

Βαρβιτσιώτης: Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λιβύη

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λιβύη την προσεχή Τρίτη σημειώνει ότι αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

“Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη και στοχεύει στην ομαλοποίηση και αποκατάσταση των σχέσεων μας με τη γειτονική χώρα, μετά το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράλληλα, θα σηματοδοτήσει την άμεση λειτουργία της πρεσβείας μας στην Τρίπολη”.

Βαρβιτσιώτης: Για το Σχέδιο Ανάκαμψης

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτηρίζει το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης “σχέδιο εθνικής ανάτασης της Ελλάδας” και υπογραμμίζει πως “η σωστή αξιοποίησή του είναι υψίστης εθνικής σημασίας”.

Τέλος, αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν αποδείξει στην πράξη ότι επιδιώκουν τη συνεννόηση, τη συνεργασία και τη συναίνεση, όχι μόνο στα εθνικά θέματα, αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως επιδιώκει να “ναρκοθετήσει” την κοινωνική ειρήνη”, προσθέτει.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments