Ελλάδα

Ηράκλειο: Λουκέτο σε δύο σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Ηράκλειο: Λουκέτο σε δύο σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
Ηράκλειο: Στην τηλεκπαίδευση γυρνούν δύο σχολεία, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους μαθητές.

Ούτε μία εβδομάδα δεν συμπληρώθηκε από την ημέρα που οι μαθητές των Λυκείων γύρισαν στις σχολικές αίθουσες και δύο σχολεία στο Ηράκλειο πρόκειται να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα μέσω των self test.

Συγκεκριμένα, στο Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε τρεις μαθητές και το σχολείο πλέον θα λειτουργεί με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 26 Απριλίου. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικές δομές της ειδικής αγωγής λειτουργούσαν κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα αυτό το διάστημα.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω self test και μετά την  ιχνηλάτηση υπήρξε απόφαση από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Λουμπούνη όπως αναφέρει το creta24.gr.

Την ίδια στιγμή μία καθηγήτρια του Λυκείου Μοιρών βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας το τμήμα Γ3 της σχολικής μονάδας, το οποίο βέβαια πρόκειται κι αυτό να συνεχίσει τα μαθήματά του κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα άλλων βαθμίδων

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε σχετικά με το θέμα του ανοίγματος των άλλων βαθμίδων. Ακόμη, η υπουργός έχει αναφέρει πως τα self tests είναι σύμμαχος στην μάχη κατά της πανδημίας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η ίδια είχε δηλώσει πως ο εμβολιασμός των παιδιών πρόκειται να αρχίσει από τις 21 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι φέτος, οι μαθητές θα μπορούν να καταθέσουν παράλληλα δυο μηχανογραφικά, ένα για εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσω των πανελληνίων και ένα για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους

Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», ανέφερε η κ. Κεραμέως. Προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε. Πέρυσι, έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και προχωράει η προκήρυξη 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση, επισήμανε η υπουργός.

Τα self test ως ο σύμμαχος για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μέχρι χθες από όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έκαναν το τεστ και δήλωσαν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, 236 μαθητές Λυκείων και 172 εκπαιδευτικοί και άτομα βοηθητικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί. Όλοι αυτοί θα πρέπει να κάνουν πλέον και μοριακό τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η μόλυνση ώστε να δικαιολογηθεί η απουσία τους από το σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments