Διεθνή

Johnson & Johnson: Ο ΕΜΑ αναστέλλει το εμβόλιο

Johnson & Johnson: Ο ΕΜΑ αναστέλλει το εμβόλιο
Johnson & Johnson: Ο ΕΜΑ συνιστά την αποθήκευση των δόσεων του εμβολίου για μία εβδομάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) συνιστά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «παγώσουν» οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson και προτείνει την αποθήκευση των δόσεων που έχουν παραλάβει, έως ότου ο ΕΜΑ εκδώσει νέα ανακοίνωση για το εμβόλιο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την καταγραφή περιστατικών θρομβώσεων που ίσως συνδέονται με το εμβόλιο της, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ έχουν «παγώσει» τους εμβολιασμούς και η παράδοση των εμβολίων στην ΕΕ πρόκειται να καθυστερήσει, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Η ανακοίνωση του ΕΜΑ έρχεται μετά την καταγραφή περιστατικών θρομβώσεων, τα οποία εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Η Jannsen (δηλαδή, εταιρεία που διακινεί το εμβόλιο Johnson & Johnson) βρίσκεται σε επαφή με τις εθνικές Αρχές των χωρών της Ε.Ε συνιστώντας να αποθηκεύσουν τις δόσεις που έχουν ήδη παραλάβει, μέχρι η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου και Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΜΑ να εκδώσει ταχεία σύσταση. Ο ΕΜΑ διερευνά όλες τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν και θα αποφασίσει εάν απαιτείται κανονιστική ενέργεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΜΑ.

Θεμιστοκλέους για Johnson & Johnson: «Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά»

Εν αναμονή της παράδοσης των πρώτων δόσεων του εμβολίου της βρίσκεται η Ελλάδα ενώ ξεκινούν έρευνες από τον ΕΜΑ μετά τις αναφορές περί θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν σε γυναίκες που εμβολιάστηκαν με το εν λόγω σκεύασμα. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι ο σχεδιασμός της χώρας δεν αλλάζει.

Μάριος Θεμιστοκλέους

O Μάριος Θεμιστοκλέους

«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Θεμιστοκλέους, με αφορμή τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις. «Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», είπε και σημείωσε ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

Στη συνέχεια είπε: «Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Έτσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός είναι των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκατομμύρια δόσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments