Διεθνή

Πρίγκιπας Φίλιππος: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κηδεία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κηδεία
Πρίγκιπας Φίλιππος: Λόγω του κορωνοϊού, πολλά πράγματα δεν θα είναι όπως αναφέρονται στο πρωτόκολλο. Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την κηδεία.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα κηδευτεί το Σάββατο 17 Απριλίου μετά τον θάνατό του στις 9/4. Η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της Νατάσας Καντζάβελου για την ΕΡΤ, αυτή την στιγμή γίνεται «συντονισμένη προσπάθεια» ώστε η βασίλισσα να έχει όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια και υποστήριξη από το παλάτι. Αυτό αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα. Η βασίλισσα πρόκειται να επιστρέψει στα καθήκοντα της στις 22 Απριλίου όταν και λήγει η περίοδο πένθους για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Η Ελισάβετ σχεδιάζει να παραστεί στην τελετουργική εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους , συνοδευόμενη από τον γιο της Κάρολο αναφέρουν τα βρετανικά δημοσιεύματα.

Την ίδια ώρα, λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν έως την τελετή της κηδείας. Η επιχείρηση «Forth Bridge» είναι αυτή που καλούνται να φέρουν εις πέρας το Παλάτι του Μπάκινγχαμ και οι αρμόδιες βρετανικές Αρχές.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κηδεία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κηδεία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς θα γίνει η κηδεία

Το σώμα του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί με το ειδικά σχεδιασμένο Land Rover Defender, την τροποποίηση του οποίου είχε σχεδιάσει ο ίδιος πριν από πολλά χρόνια, από το κάστρο του Ουίνσδορ προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα ακολουθούν το όχημα που θα ηγείται της πομπής μαζί με τα παιδιά του Δούκα του Εδιμβούργου. Η βασίλισσα θα μεταβεί με δικό της μέσο στον ναό.

Το έμβλημα του δούκα αναμένεται να είναι παρόν στις εκδηλώσεις για τον αποχαιρετισμό του. Πρόκειται για τη σημαία που αντιπροσωπεύει στοιχεία από τη ζωή του, από την ελληνική του καταγωγή μέχρι τους βρετανικούς του τίτλους.

Η κηδεία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Το παλάτι παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην υπάρξουν δημόσιες εκδηλώσεις για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, αν και στην Αγγλία έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που το BBC έλαβε χιλιάδες παράπονα, περίπου από 111.000 τηλεθεατές του, για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του Δούκα σε σχέση με την εκτεταμένη κάλυψη που αφιερώνει στη ζωή του εκλιπόντος πρίγκιπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments