Διεθνή

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το αντίο της Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το αντίο της Ελισάβετ
Πρίγκιπας Φίλιππος: Στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Σε πένθος η Βρετανία.

Δίπλα του στο κρεβάτι βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ όταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με την Mirror, ο Φίλιππος πέθανε το πρωί της Παρασκευής στο κάστρο του Windsor και η βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν δίπλα του στο κρεβάτι.

Ο γιος του, πρίγκιπας Κάρολος ήταν αυτός που επισκέφθηκε τη χώρα μας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πρίγκιπας Φίλιππος

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πένθος στη Βρεταννία

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα, ενώ οι Βρετανοί αφήνουν λουλούδια έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ και από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η καμπάνα στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ χτυπά 99 φορές προς τιμήν του Πρίγκιπα Φίλιππου. Παντού η σημαία κυματίζει μεσίστια και οι Βρετανοί αποχαιρετούν τον Δούκα του Εδιμβούργου που έφυγε χθες στα 99 του χρόνια.

Αν και είναι γνωστό πως η Βασίλισσα κοιμάται μόνη της σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον Πρίγκιπα Φίλιππο, η Ελισάβετ επέλεξε να αποχαιρετήσει τον άνδρα-στήριγμα που ήταν στο πλάι της επί  73 χρόνια και να ξαπλώσει δίπλα του τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Πάντως τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να «μπουν σε λεπτομέρειες» για τον θάνατο του.

Ωστόσο  πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν «βαριά άρρωστος» και ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Υπενθυμίζεται πως ο Δούκας του Εδιμβούργου, 99 ετών, πέρασε 28 ημέρες στο νοσοκομείο λαμβάνοντας θεραπεία για μία λοίμωξη που τον ταλαιπωρούσε ενώ υποβλήθηκε και σε εγχείρηση στην καρδιά. Ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε ξανά αυτή την εβδομάδα.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mirror, οι αυλικοί του Παλατιού πρότειναν να οδηγηθεί ξανά ο πρίγκιπας Φίλιππος στο νοσοκομείο, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του παλατιού η Βασίλισσα Ελισάβετ απέρριψε την πρόταση.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η ανάρτηση στο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας

«Ηταν απλά η δύναμή μου και το στήριγμά μου, όλα αυτά τα χρόνια, και εγώ, και ολόκληρη η οικογένειά του, και αυτή και πολλές άλλες χώρες, του χρωστάμε ένα χρέος μεγαλύτερο από ό, τι θα αξίωνε ή θα μαθαίναμε ποτέ» αναφέρει η βασίλισσα στο «αντίο» της μέσω των social media του παλατιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments