Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τι ζητούν φοιτητές και καθηγητές

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τι ζητούν φοιτητές και καθηγητές
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Φοιτητές και καθηγητές αιτούνται μέτρα υγεινής στα σχολεία και ζητούν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων.

Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία ζητούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, διεκδικούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία ενώ δηλώνουν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στο νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας, Nίκης Κεραμέως.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει και η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία μόνο με τα self test μεταφέροντας τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. «Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης», σημειώνουν. Λόγω του συλλαλητηρίου, έχουν κλείσει οι εξής δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα: η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Βασιλίσσης Αμαλίας. ενώ κίνηση και μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στους δρόμους περιμετρικά του κέντρου.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους. Πέμπτη 15 Απριλίου. Αθήνα: Προπύλαια στη 1.00μμ Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Απρίλη. Διεκδικούμε να παρθούν τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ, προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Με τους αγώνες μας υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο. Όλοι στους δρόμους και στις συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα η ΟΛΜΕ καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1.00μμ Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 12.00 – 14.00 για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζει τον αγώνα για: Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία. Όχι στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Συμμετέχουμε – στηρίζουμε: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, Προπύλαια ώρα 1μ.μ. Επίσης, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α΄ Αθήνας τη Δευτέρα 19/4 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments