Ελλάδα

Σχολεία: Μάθημα με το δεύτερο self test σήμερα για τα Λύκεια

Σχολεία: Μάθημα με το δεύτερο self test σήμερα για τα Λύκεια
Σχολεία: Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος οι απουσίες 1-2 ημερών, μέχρι να γίνει το επαναληπτικό τεστ, δεν θα προσμετρώνται.

Έχοντας κάνει το δεύτερο self test και κρατώντας τη βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος μπήκαν σήμερα (15/4) στις τάξεις οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων όλης της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το δεύτερο δωρεάν self test όφειλαν να το παραλάβουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία, να το διενεργήσουν χθες ή σήμερα νωρίς το πρωί και να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία.

Τεστ δύο φορές την εβδομάδα:

Τα Λύκεια άνοιξαν τη Δευτέρα (12/4) ύστερα από πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη). Τονίζεται ότι το self test πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά και από όσους μαθητές ή εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Τι συμβαίνει αν βγει θετικό το τεστ:

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό τεστ δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά τεστ πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές. Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν. Επίσης, οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Τι άλλο ισχύει εκτός από τα τεστ:

Εκτός από τη διενέργεια των self tests κατ’ οίκον, στα Λύκεια ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες μαθητών στα αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Επίσης, προβλέπονται η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων, οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, καθώς επίσης και ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments