Πως Να

Κλέφτες: Πως να προστατεύσετε το σπίτι σας

Κλέφτες: Πως να προστατεύσετε το σπίτι σας
Κλέφτες: Είναι πολύ σημαντικό το σπίτι να είναι ασφαλές και υπάρχουν αρκετές συμβουλές που εξασφαλίζουν την προστασία του από τους διαρρήκτες.

Είναι καθημερινό φαινόμενο να μπαίνουν κλέφτες στα σπίτια. Όμως το σημαντικότερο είναι να εφαρμόζονται τρόποι για να αποφεύγονται οι κλοπές. Οι κλοπές αυτοκινήτων αποτελούν μάστιγα για τη χώρα μας. Καθημερινά δεκάδες ιδιοκτήτες χάνουν τα αυτοκίνητά τους, με τα στοιχεία των τελευταίων ετών να αποδεικνύουν έξαρση του φαινομένου.Τα λουκέτα χρησιμοποιούνται κατά κόρον, διότι αρκετές φορές φαίνεται ότι είναι ασφαλέστερα, σε σχέση με τα κλειδιά. κλέφτες

10 συμβουλές για να κρατήσετε ασφαλές το σπίτι

Αυτές είναι μερικές πιο πρακτικές συμβουλές για να κρατάς το σπίτι σου ασφαλές.

1. Βρες τα αδύναμα σημεία του

Από πού θα μπορούσε να μπει κάποιος κλέφτης; Φρόντισε εκείνα τα σημεία να έχουν αντικείμενα που κάνουν θόρυβο. Σκέψου να βάλεις στις μπαλκονόπορτες εκείνα τα ωραία μεταλλικά καμπανάκια που έχουν μερικά μαγαζιά στις πόρτες τους.

2. Αν έχεις κήπο, κούρεψε τους θάμνους

Καλό θα ήταν να έχεις μια πανοραμική θέα στον δρόμο σου, και να μην υπάρχουν σημεία που να μπορεί να κρυφτεί κάποιος. Τα φώτα κήπου, επίσης, κάνουν εκπληκτική δουλειά.

3. Τα παράθυρά σου δεν είναι βιτρίνες

Εννοούμε ότι ίσως δεν είναι πολύ καλή ιδέα εκείνον τον πανάκριβο πίνακα να τον κρεμάσεις σε σημείο που να φαίνεται από έξω.

4. Τα φωτοκύτταρα είναι φίλοι σου

Περνάει κάποιος το κατώφλι του σπιτιού σου; Μπορείτε να βάλετε προβολείς με φωτοκύτταρο.

5. Κράτα καλές σχέσεις με τους γείτονές σου

Δεν εννοούμε ότι αν είσαι εχθρός με τους γείτονές σου, θα έρθουν να σε κλέψουν. Εννοούμε ότι αν έχετε μια ωραία, ειλικρινή καλημέρα και ξέρετε ο ένας το όνομα του άλλου, υπάρχει περισσότερη υποστήριξη. Από το να σε ενημερώσουν αν δουν κάτι ύποπτο, μέχρι – ω μη γένοιτο – να σε ακούσουν να φωνάζεις για βοήθεια μες στη μέση της νύχτας και να πουν «Ωχ, ξέρω αυτή τη φωνή».

6. Κλείδωνε τις πόρτες από μέσα

Μερικές φορές είναι καλό να δηλώνεις το προφανές, επειδή μερικές φορές το προφανές το θεωρούμε δεδομένο και τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα έχουμε την τάση να τα παραβλέπουμε.

7. Αν έχεις πολύτιμα αντικείμενα

Ίσως να χρειαστεί να επενδύσεις σε ένα μικρούλι χρηματοκιβώτιο. Το ξέρουμε, ποιος κανονικός άνθρωπος έχει τέτοιο στο σπίτι του; Δεν θυμόμασταν καν πώς το λένε, ο συντάκτης πήγε να γράψει Θησαυροφυλάκιο στην αρχή. Αλλά ναι, που λες, αν έχεις μερικές χιλιάδες ευρώ σε πανεύκολα να κλαπούν κοσμήματα, ίσως είναι καλό να γίνεις λίγο Θείος Σκρουτζ.

8. Βάλε έξτρα σύρτες

Πάντα πιάνει τόπο ένας έξτρα σύρτης.

9. Ζήτα από έναν γείτονα να μαζεύει τους λογαριασμούς σου όσο λείπεις

Επειδή τίποτα δεν ειδοποιεί έναν ληστή ότι έχει βρει το θύμα του περισσότερο από ένα μάτσο λογαριασμοί έξω από μια πόρτα. Αν μάλιστα έχεις γείτονα που εμπιστεύεσαι πολύ, ζήτα του να πηγαίνει και να κάθεται στο σπίτι σου μερικές ώρες, για να φαίνεται ότι δεν λείπεις.

10. Αν όλα αποτύχουν, πάρε σκύλο

Δηλαδή, και γενικά αν μπορείς να ζήσεις με σκύλο, πάρε σκύλο. Είναι τέλειοι οι σκύλοι. Και είναι και οι καλύτεροι φύλακες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments