Διεθνή

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο Βέμπερ ζητά επιτάχυνση της διαδικασίας

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο Βέμπερ ζητά επιτάχυνση της διαδικασίας
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο Μάνφρεντ Βέμπερ καλεί την ΕΕ να επιταχύνει την όλη διαδικασία.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), προέτρεψε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιταχύνουν τη διαδικασία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πρόκειται να επιτρέψει την μετακίνηση των Ευρωπαΐων πολιτών. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει ενότητα απέναντι στους ανταγωνιστές και τους εχθρούς της.

«Χρειάστηκε πολύς καιρός για να κατατεθεί η πρόταση στο τραπέζι, αλλά η (χθεσινή) συμφωνία των κρατών-μελών για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού ήρθε την κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να επιταχυνθεί τώρα η διαδικασία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

Ταυτόχρονα, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός δήλωσε ότι «το πιστοποιητικό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάκτησης μεγαλύτερης ελευθερίας ταξιδιών στην Ευρώπη και πάλι. Σε αυτή τη φάση της πανδημίας της κορονοϊού, το πιστοποιητικό είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για περισσότερη κανονικότητα. Οι κάτοχοι του πιστοποιητικού θα ανακτήσουν το δικαίωμα του πολίτη να ταξιδεύει ελεύθερα. Επιπλέον, αυτό θα είναι μια τεράστια ώθηση την τουριστική περίοδο και θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις, αλλά και τους μετακινούμενους επαγγελματικά».

Ο Βαυαρός πολιτικός τόνισε τέλος ότι «απαιτείται επίσης μια ουσιαστική προσπάθεια για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η ανάλογη τεχνική βάση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η ΕΕ δεσμεύτηκε να προετοιμάσει το πλαίσιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επίσημα την Τετάρτη την έκδοση πιστοποιητικών κορωνοϊού, ως ένα βήμα που θα επιτρέψει το άνοιγμα του τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι και θα διαπραγματευθoύν λεπτομέρειες με τους ευρωβουλευτές τον Μάιο, σύμφωνα με δύο διπλωματικές πηγές. Πρόκειται για μία κίνηση που θα διευκολύνει τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις στην ΕΕ, ενώ οι ΗΠΑ σχετικά πρόσφατα ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να υποστηρίξουν την ιδέα ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τα πιστοποιητικά θα επιτρέψουν σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό ή έχουν βρεθεί αρνητικοί σε test κορωνοϊού, να ταξιδέψουν πιο εύκολα στην ΕΕ, όπου οι περιορισμοί που έχουν τεθεί στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις έχουν προκαλέσει πλήγμα στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία.

Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ «υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να προετοιμάσουν το πλαίσιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021», αναφέρεται σε έγγραφο που υιοθετήθηκε από τους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το οποίο είδε το Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments