Ελλάδα

Ιωάννινα: Νέες αποκαλύψεις για τον εμβολιασμό εκτός σειράς

Ιωάννινα: Νέες αποκαλύψεις για τον εμβολιασμό εκτός σειράς
Ιωάννινα: Πώς ο ιθύνων νους κατάφερε να «ξεγελάσει» το σύστημα.

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε χθες η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αφορούσε τον εμβολιασμό εκτός σειράς δεκάδων ατόμων σε δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Η όλη πλεκτάνη ανακαλύφθηκε από τους υγειονομικούς, οι οποίοι παραξενεύτηκαν από τη νεαρή εμφάνιση των ατόμων που δεν ταίριαζε με την ανάλογη των ηλικιακών ομάδων που έχουν προτεραιότητα εμβολιασμού. Η απορία όλων είναι η εξής: πως κατάφεραν και ξεγέλασαν το σύστημα; Σημειώνεται ότι κάθε παράβαση της λίστας εμβολιασμού θα διερευνάται από αρχή διαφάνειας, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το newsit.gr, ο «ιθύνων νους» της μεγάλης αλυσίδας παραγωγής τροφίμων στα Γιάννενα δήλωσε τους 35 υπαλλήλους του ως υγειονομικούς, ενώ για να μην κινήσει υποψίες τους μοίρασε σε δύο εμβολιαστικά κέντρα, στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ελπίζοντας ότι με αυτό το σχέδιο δεν θα γίνουν αντιληπτοί.

Πιθανότατα αν δεν είχε ανακαλυφθεί η πλεκτάνη, ο αριθμός των εμβολιασμένων να ήταν πολύ μεγαλύτερος, καθώς παραπάνω από 1.200 άτομα εργάζονται στην εν λόγω επιχείρηση.

Βασιλακόπουλος

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία αναφέρει ότι περίπου 50 άτομα εμβολιάστηκαν παράτυπα, χωρίς δηλαδή να ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες που δικαιούνται να εμβολιαστούν, σε δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Η υπόθεση των παράτυπων εμβολιασμών στα Ιωάννινα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αναφέρει τα εξής: «Μετά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που εμβολιάσθηκαν κατ’ εξαίρεση με ευθύνη των νοσοκομείων, έχουμε τώρα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα με τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό εργαζόμενων σε επιχείρηση με κανονικό ραντεβού χωρίς να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα που δικαιούται εμβολιασμούς».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως τα συγκεκριμένα άτομα κατάφεραν να «ξεγελάσουν» το σύστημα και να κλείσουν ραντεβού, αφού δεν ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες που έχουν προτεραιότητα να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα άτομα, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι το ραντεβού τους κλείστηκε μέσω της επιχείρησης της οποίας εργάζονται.

«Ποιοι μεσολάβησαν για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων της εν λόγω επιχείρησης εκτός σειράς; Πόσοι άλλοι κλείνουν ραντεβού εκτός σειράς την ώρα που δεν εμβολιάστηκαν ακόμα οι ευπαθείς ομάδες;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που καταθέτει με την καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments