Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 16/4: 3.067 νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα 16/4: 3.067 νέες μολύνσεις
Κρούσματα σήμερα 16/4: Αναλυτικά τα στοιχεία από την ανακοίνωση ΕΟΔΥ για τη διασπορά του ιού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κρούσματα σήμερα 16/4 είναι και η κατάσταση φαίνεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Με την επίσημη ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Ωστόσο ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 3.067 κρούσματα σήμερα και  πως 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το ίδιο διάστημα, 91 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ 824 είναι οι διασωληνωμένοι. Θυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν 3.833 νέα κρούσματα.

Κρούσματα σήμερα: Δείτε το Infograpfic για τις μολύνσεις μέχρι και σήμερα:

Κρούσματα σήμερα

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, 3.067 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 311.033 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.990 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.330 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 824 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.927 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 547 (ημερήσια μεταβολή +3.99%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Θοδωρής Βασιλακόπουλος: Τάσσεται υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης το Πάσχα

Από την άλλη, ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος φαίνεται περισσότερο αισιόδοξος για τις επόμενες ημέρες που έρχονται. Ο ίδιος πρότεινε το Πάσχα να γίνει σε εξωτερικούς χώρους στις αυλές μας στο χωριό αφού όπως επεσήμανε δεν πρόκειται να τηρηθεί το lockdown και είναι προτιμότερο από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο ανέφερε πως είναι θετική η εικόνα μέχρι τώρα και ότι είναι καλύτερα να αφεθεί ελεύθερο και να καταργηθούν τα SMS τις καθημερινές. Ωστόσο υπογράμμισε πως το Σάββατο θα πρέπει να υπάρχει SMS και επιτήρηση και στα εμπορικά να μπαίνουν με σειρά. Βασιλακόπουλος

Γιώργος Παυλάκης: «Εβδομάδα Παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα»

Ο Γιώργος Παυλάκης μίλησε για τις μετακινήσεις το Πάσχα και για την επιδημιολογική εικόνα. Ο ερευνητής έχει τονίσει κατά το παρελθόν πως τα self tests είναι υπερόπλο στην μάχη κατά του ιού. Και έχει τονίσει πως το άνοιγμα το Πάσχα αποτελεί μεγάλο ρίσκο για την χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ερευνητής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «Με τον μεγάλο αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων, θα έχουμε Εβδομάδα Παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα»

Αιτία είναι ότι «οι θάνατοι έχουν προδιαγραφεί τον περασμένο μήνα από τα κρούσματα, τα πάρα πολλά κρούσματα, οπότε στατιστικά περιμένουμε και κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία, περιμένουμε ημέρες που θα έχουμε και 100 θανάτους. Ελπίζω να μην πάμε πολύ περισσότερο», προσέθεσε. «Με κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Το πρώτο μας καθήκον είναι να πέσουν τα κρούσματα κατακόρυφα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, συμπληρώνοντας πως «αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και καλό καλοκαίρι». Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά που άνοιξαν. «Κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα».

Ματίνα Παγώνη: «Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό»

Η Ματίνα Παγώνη έκρινε πως η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και όλα θα εξαρτηθούν την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με όσα σημείωσε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών. «Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί» τόνισε η κ. Παγώνη.

Παράλληλα είπε ότι, «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Αυτή είναι ίσως από τις δυσκολότερες φάσεις. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Θα φανεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δε θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα».

Η ανακοίνωση ΕΟΔΥ για τα κρούσματα χθες, 15/4

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, 3.833 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 308.006 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.636 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 104, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.239 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (62.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.925 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 526 (ημερήσια μεταβολή -6.41%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 515 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments