Ελλάδα

Πάσχα στο χωριό: Τα αρνητικά ρεκόρ «κλείνουν» την έξοδο

Πάσχα στο χωριό: Τα αρνητικά ρεκόρ «κλείνουν» την έξοδο
Πάσχα στο χωριό: Τα χθεσινά αρνητικά ρεκόρ σε διασωληνωμένους και νεκρούς για το 2021 δυσκολεύουν κατά πολύ την απόφαση για μετακίνηση εκτός νομού.

Το Πάσχα στο χωριό είναι αυτό που θέλουν να ζήσουν πολλοί από τους πολίτες αφού έχουν κουραστεί από το πολύμηνο lockdown. Για το θέμα υπάρχει μεγάλη διχογνωμία ακόμα και ανάμεσα στους ειδικούς, ενώ η απόφαση θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα.

Όμως, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ με τα δύο νέα αρνητικά ρεκόρ για το 2021 σε νεκρούς και διασωληνωμένους, η επιλογή να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις δυσκολεύει πάρα πολύ. Τα δύο «μαύρα» ρεκόρ δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού απέναντι στην αντιμετώπιση της Covid-19 και ταυτόχρονα καθιστούν απολύτως προώρη οποιαδήποτε συζήτηση, στην παρούσα χρονική στιγμή, για την «απόδραση» των πολιτών στο αγαπημένο τους χωριό στην επαρχία.

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πριν από δύο μέρες, ζήτησε από τα μέλη της οποίας αυτοσυγκράτηση και αποφυγή υπερβολών σε σχέση με το πότε θα γίνει το περαιτέρω άνοιγμα.

«Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω. Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», είχε επισημάνει ο πρωθυπουργός.

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία χθες και σημείωσε ότι «δεν συζητάει καν για Πάσχα στο χωριό». Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Open TV, ανέδειξε για μία ακόμα μία φορά τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «είχαμε μία μαρτυρική εφημερία με 62 εισαγωγές για κορωνοϊό κι ακόμη έρχονται ασθενείς…»

Ο κ. Καπραβέλος εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους εμβολιασμούς, μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κορωνοϊό, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

Παρόλα αυτά, είπε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα» τόνισε και συνέχισε, «δεν συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς…».

Πάσχα στο χωριό: Τα αρνητικά ρεκόρ «κλείνουν» την έξοδο

Πάσχα στο χωριό: Τα αρνητικά ρεκόρ «κλείνουν» την έξοδο

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ χθες

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.833, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 308.006 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.636 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 104, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.239 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (62.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.925 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 526 (ημερήσια μεταβολή -6.41%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 515 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments