Ελλάδα

Παυλάκης: Αναμένεται κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία

Παυλάκης: Αναμένεται κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία
Παυλάκης: Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ μίλησε για την έξαρση των κρουσμάτων και για τις μετακινήσεις το Πάσχα.

Ο Γιώργος Παυλάκης μίλησε για τις μετακινήσεις το Πάσχα και για την επιδημιολογική εικόνα. Ο ερευνητής έχει τονίσει κατά το παρελθόν πως τα self tests είναι υπερόπλο στην μάχη κατά του ιού. Και έχει τονίσει πως το άνοιγμα το Πάσχα αποτελεί μεγάλο ρίσκο για την χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ερευνητής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «Με τον μεγάλο αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων, θα έχουμε Εβδομάδα Παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα», με τον παρουσιαστή της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής να διερωτάται τον λόγο.

Παυλάκης:  “Το πρώτο καθήκον είναι πέσουν τα κρούσματα”

Αιτία είναι ότι «οι θάνατοι έχουν προδιαγραφεί τον περασμένο μήνα από τα κρούσματα, τα πάρα πολλά κρούσματα, οπότε στατιστικά περιμένουμε και κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία, περιμένουμε ημέρες που θα έχουμε και 100 θανάτους. Ελπίζω να μην πάμε πολύ περισσότερο», προσέθεσε. «Με κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Το πρώτο μας καθήκον είναι να πέσουν τα κρούσματα κατακόρυφα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, συμπληρώνοντας πως «αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και καλό καλοκαίρι». Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά που άνοιξαν. «Κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα».

Παυλάκης:  Η πρόταση για το λιανεμπόριο

Στην πρωινή εκπομπή ήταν και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προτάσσοντας πως το πρώτο lockdown ήταν επιτυχημένο γιατί ο κόσμος συμμετείχε, ενώ επεσήμανε πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η μεταδοτικότητα του ιού από τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών.

Έπειτα έκανε την πρόταση να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές και να παραμείνουν οι αυστηροί περιορισμοί το Σάββατο. Και σε ό,τι αφορά στο Πάσχα στο χωριό, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αν μείνουν οι Αθηναίοι εδώ, θα δούμε γλέντια με περισσότερα άτομα σε σύγκριση με την περιφέρεια.

Παυλάκης:  «Έχουμε ανιχνευτές που μας λένε που είναι ο ιός»

«Γυρνάμε σελίδα. Η γνώση είναι δύναμη. Με τον αριθμό θετικών μαθητών και καθηγητών στην covid, έχουμε ανιχνευτές που μας λένε που είναι ο ιός. Έλεγα ότι αν θέλουμε να ανοίξουμε χρειαζόμαστε τεστ, τεστ που γίνονται και να υπάρχει η πλατφόρμα που θα λέει ακριβώς τι υπάρχει επί του εδάφους. Είναι η γνώση που θα φέρει δύναμη. Περίπου 3 στους 1000 που πηγαίνουν στα σχολεία είναι θετικοί. Δεν είναι μόνο ότι το ξέρετε ως αριθμό, μπορείτε να τους απομονώσετε να κάτσουν καραντίνα και μπορούμε να χτυπήσουμε τον ιό εκεί που τον πονάει.

Στους ανθρώπους που μολύνθηκαν πρόσφατα και μεταδίδουν τον ιό. Ο ιός πηγαίνει και στα σχολεία και από εκεί πηγαίνει σε άλλα σπίτια. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν ανοίγουν τα σχολεία σε εποχή που η επιδημία βράζει. Τώρα ξέρουμε τα νούμερα» σχολίασε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments