Ελλάδα

Παυλάκης: Μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα

Παυλάκης: Μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα
Παυλάκης: Ο γιατρός και ερευνητής στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμά ότι θα είναι πολύ μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα αφού θα οδηγήσει σε νέα έξαρση του ιού.

Ο Γιώργος Παυλάκης είναι από τους επιστήμονες που εκτιμά ότι αν επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, τότε ο κορωνοϊός θα «ξαναφουντώσει». Να σημειώσουμε ότι σε σχέση με αυτό το θέμα υπάρχει διχογνωμία, με την κυβέρνηση να έχει τονίσει ότι η απόφαση θα παρθεί λίγες μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν τότε. Να τονίσουμε ότι χθες είχαμε νέα «έκρηξη» κρουσμάτων, αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων με 802 ανθρώπους να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ άλλοι 93 προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός και ερευνητής στος Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έκρουσε το «καμπανάκι» του κινδύνου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε ότι ένα ενδεχόμενο άνοιγμα μετακινήσεων προς την επαρχία το Πάσχα θα οδηγήσει σε νέα έξαρση του κορωνοϊού. « Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παυλάκης, εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικοί.

Παυλάκης: Μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα

Παυλάκης: Μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει, η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί, όμως το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το «ξαναφουντώνει». Άλλωστε, η Αττική συνεχίζει να κρατάει την αρνητική πρωτιά στα κρούσματα.

Παυλάκης: Πώς θα περάσουμε ένα «λογικό καλοκαίρι»

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι. «Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών», είπε.

Ο Γιώργος Παυλάκης πρόσθεσε, ανάμεσα σε άλλα, πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν να κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά. Επιπρόσθετα, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας. «Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments