Διεθνή

Δανία: Η πανδημία έχει προκαλέσει προβλήματα ψυχικής υγείας

Δανία: Η πανδημία έχει προκαλέσει προβλήματα ψυχικής υγείας
Δανία: Αν και η χώρα βρίσκεται συνήθως στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, η πανδημία έφερε αντιμέτωπους τους Δανούς με συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη ψυχική υγεία των πολιτών της Δανίας. Αν και η Δανία βρίσκεται συνήθως στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, η πανδημία έφερε αντιμέτωπους τους Δανούς με συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Σημειώνεται ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Δανίας πρόκειται να καθυστερήσει μέχρι αρχές Αυγούστου, αντί της 25ης Ιουλίου που είχε οριστεί αρχικά, καθώς η χώρα τερμάτισε οριστικά τη χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca και πλέον δεν ξέρει πως θα αξιοποιήσει όσα εμβόλια της περίσσεψαν.

Οι παρατεταμένες περίοδοι του lockdown και η απομόνωση στη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται ότι πως είχαν συνέπειες στην ψυχική υγεία των πολιτών. «Ο κορονοϊός έχει αρχίσει να επιβαρύνει σοβαρά την ψυχική υγεία των Δανών», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Tryg Μόρτεν Ούμπε μετά τη δημοσιοποίηση από την εταιρεία των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την εταιρία, αυξήθηκε ο ο αριθμός αιτημάτων για αποζημιώσεις που αφορούν ζητήματα ψυχικής υγείας κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας έτσι μια ανησυχητική τάση που παρατηρείται από τον περασμένο χρόνο. Τα αιτήματα για αποζημίωση λόγω άγχους αυξήθηκαν κατά 20% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και εκείνα για λόγους κατάθλιψης κατά σχεδόν 15% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την εταιρία.

Την ίδια στιγμή παρατάθηκε η διάρκεια των θεραπειών κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που σημαίνει ότι οι Δανοί χρειάστηκαν περισσότερες συνεδρίες για την αντιμετώπιση του προβλήματός τους.

Δανία: Το γρήγορο εμβολιαστικό πρόγραμμα επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Δανίας και απ’ ότι φαίνεται οι κανονικοί ρυθμοί της ζωής πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα για τους Δανούς. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, χάρη στη βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση της covid-19 στη Δανία η χώρα θα επιταχύνει το άνοιγμά της ήδη από τις 21 Απριλίου.

Η μεγαλύτερη καινοτομία είναι ότι από την Τετάρτη θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν αγώνες σε στάδια, με αυστηρή τήρηση των αποστάσεων και αφού επιδείξουν το «πάσο κορονοϊού», ένα υγειονομικό διαβατήριο που δείχνει ότι ο κάτοχός του είτε έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19, είτε ανέρρωσε πρόσφατα από τη νόσο, είτε έχει ένα αρνητικό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες.

Το άνοιγμα των εστιατορίων –με κρατήσεις, «πάσο κορονοϊού» και λειτουργία έως τις 22:00– θα γίνει τελικά νωρίτερα, στις 21 Απριλίου, αντί για τις 6 Μαΐου και το υγειονομικό διαβατήριο δεν θα είναι υποχρεωτικό για όσους πίνουν ένα ποτό στους υπαίθριους χώρους μπαρ και εστιατορίων, αντίθετα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις.

Εξάλλου από την Τετάρτη αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται, φτάνοντας τους 10 σε εσωτερικό χώρο και σε 50 σε εξωτερικό χώρο. Οι περιορισμοί αναμένεται να αρθούν εντελώς από τις 11 Ιουνίου για τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, οπότε στους εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται έως και 100 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments