Διεθνή

ΕΕ Τουρκία: Τον Ιούνιο θα επαναξιολογηθούν οι σχέσεις τους

ΕΕ Τουρκία: Τον Ιούνιο θα επαναξιολογηθούν οι σχέσεις τους
ΕΕ Τουρκία: Τον Ιούνιο θα υπάρχουν νεότερα σχετικά με τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και της γειτονικής χώρας. Τι δήλωσε ο Πίτερ Στάνο.

Οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία θα επαναξιολογηθούν τον ερχόμενο Ιούνιο, σύμφωνα με την Κομισιόν. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν ένα από τα οποία απασχόλησαν και το ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Τουρκία, το οποίο «σημαδεύτηκε» από την έντονη αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανταπόκριση της Ειρήνης Ζαρκαδούλα από τις Βρυξέλλες για την ΕΡΤ, τo ζήτημα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία θα τεθεί και πάλι στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. Τονίζεται ότι ο στόχος είναι ο εποικοδομητικός διάλογος και η συνεργασία. Η Κομισιόν σημείωσε, ωστόσο, ότι για να υπάρξει συνεργασία, θα πρέπει να υπάρχει σταθερή αποκλιμάκωση και η Άγκυρα να έχει μια σταθερή συμπεριφορά σε μονομερείς ενέργειες.

ΕΕ Τουρκία: Τον Ιούνιο θα επαναξιολογηθούν οι σχέσεις τους

ΕΕ Τουρκία: Τον Ιούνιο θα επαναξιολογηθούν οι σχέσεις τους

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο ανέφερε ότι, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο, τον Ιούνιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν ξανά, θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας και θα αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

ΕΕ Τουρκία: Οι δηλώσεις του Πίτερ Στάνο

«Μπορώ μόνο να επαναλάβω όσα έχουμε πει σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και τα κράτη – μέλη της ΕΕ και τις διμερείς σχέσεις τους. Όλα αυτά είναι μέρος των τρεχουσών προσπαθειών να προχωρήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την εποικοδομητική συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και μεταξύ Τουρκίας και των χωρών – μελών μεμονωμένα. Σε αυτό έχουμε δεσμευτεί. Ακριβώς στη γραμμή της δήλωσης της τελευταίας συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών τον Μάρτιο και αυτό είναι κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί ξανά και θα επανεξεταστεί κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου», δήλωσε ο Πίτερ Στάνο.

ΕΕ Τουρκία: Οι δηλώσεις του Πίτερ Στάνο

ΕΕ Τουρκία: Οι δηλώσεις του Πίτερ Στάνο

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η Ελλάδα ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία αναφορικά με την επιθετικότητά της. Ο Νίκος Δένδιας στην πολύκροτη συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε ότι αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, είναι η αποκλιμάκωση και η αποφυγή προκλητικών ενεργειών, τονίζοντας ότι το προηγούμενο διάστημα οι παραβατικές ενέργειες είχαν αυξηθεί σημαντικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments