Ελλάδα

Γκίκας: Θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας

Γκίκας: Θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας
Γκίκας: Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, τόνισε το μέλος της Επιτροπής.

Το ενδιαφέρον όλων των πολιτών έχει στραφεί προς το Πάσχα κι αν τελικά θα μείνουμε και πάλι φέτος κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ο Αχιλλέας Γκίκας, καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έδωσε τη δική του εκτίμηση. Όπως ακριβώς και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, και ο κ. Γκίκας είναι κάθετος με το ενδεχόμενο της ελεύθερης μετακίνησης κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γκίκας σε εκπομπή του OPEN, ο ίδιος τάσσεται κατά του Πάσχα στο χωριό. «Θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γκίκας: «Η απόφαση για το Πάσχα θα παρθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα»

Το ιικό φορτίο δεν επιτρέπει ακόμα τα μεγάλα ανοίγματα, δήλωσε ο κ. Γκίκας, ωστόσο αναγνώρισε ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή θα αξιολογήσει πάρα πολλά και η απόφαση για το Πάσχα στο χωριό θα ληφθεί μετά τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως «όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα ανοίξει, αν όχι νωρίτερα, στις 14 Μαΐου, λόγω του τουρισμού.

Γκίκας: Οι δηλώσεις του για το άνοιγμα του τουρισμού και για τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες

«Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες οκτώ μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5, που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες», εξήγησε.

Στη συνέχεια, σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται. «Οι νέοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό», ανέφερε για το πλήθος κόσμου σε πλατείες και πάρκα, μάλιστα χωρίς μέτρα προστασίας σε πολλές περιπτώσεις. «Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments