Ελλάδα

Πάσχα: Απομακρύνεται το άνοιγμα των μετακινήσεων

Πάσχα: Απομακρύνεται το άνοιγμα των μετακινήσεων
Πάσχα: Δυσκολίες στο άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό φέρνουν τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία.

Ο υψηλός αριθμός των διασωληνωμένων σε συνδυασμό με την μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, ενδέχεται να βάλουν φρένο στο άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα.

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 2.411 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 1.169 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην Αττική.

Πάσχα: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Κατά την επίσκεψή του στην Κορινθία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με παιδιά ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα. Αιτία για το «φρένο» στα σχέδια για διαπεριφερειακές μετακινήσεις, είναι το επιδημιολογικό φορτιο και η πίεση στα νοσοκομεία από τη μια και η προτεραιότητα που δίνεται στο άνοιγμα σχολείων, εστίασης αλλά και του τουρισμού μετά το Πάσχα.

Πάσχα

Ειδικότερα σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η εστίαση πιθανότατα στις 10 Μαΐου και ο τουρισμός ενδεχομένως στις 14 Μαΐου. Η κυβέρνηση θεωρεί επίσης κρίσιμη την επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών μετά το Πάσχα στα θρανία, καθώς έχουν μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός των σχολικών αιθουσών. Επίσης εκτιμά ότι ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο στοίχημα φέτος για τη χώρα μας και δεν θα πρέπει να διακυβευθεί.

Πάσχα: Οι ειδικοί ανησυχούν για τη διασπορά

Ο φόβος των ειδικών είναι ότι, αν υπάρξει μετακίνηση εκτός νομού, είναι πιθανό να υπάρξει διασπορά και σε περιοχές όπου σήμερα το ιικό φορτίο είναι χαμηλό. Όπως λένε, ένα Πάσχα χωρίς περιορισμούς μπορεί να οδηγήσει σε νέα αύξηση κρουσμάτων και συνεπώς έκρηξη σε εισαγωγές και διασωληνωμένους. Το πιθανότερο είναι η επιτροπή να εξετάσει όλα τα δεδομένα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας κι αναλόγως να εισηγηθεί.

Όλοι συμφωνούν πάντως ότι πρόκειται για έναν δύσκολο γρίφο, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν αφήνει περιθώρια για στραβοπατήματα λίγο πριν από το άνοιγμα του τουρισμού. Πάσχα

Πάσχα: Οι δηλώσεις Πέτσα

Πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στο OPEN TV, «υπάρχουν διαφωνίες πολλές ακόμα και μεταξύ των λοιμωξιολόγων. Ξέρουμε πως υπάρχει κούραση έπειτα από 14 μήνες στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να υπάρχει μερική αποσυμπίεση, χωρίς όμως να ξεφεύγει τελείως η κατάσταση με την εφαρμογή των μέτρων. Πάντα βλέπουμε βδομάδα με βδομάδα τι γίνεται με βάση τα κρούσματα και αποφασίζουμε, δεν αποκλείουμε τίποτα όσον αφορά το Πάσχα».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα, ενώ σχολίασε και τις εικόνες συνωστισμού στην Κυψέλη και την πλατεία Βαρνάβα: «Χωρίς να υπάρχει αύριο μαζεύεται κόσμος, ειδικά νεαροί. Χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και το καλό καιρό. Πάντως ίσως χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις». Πάσχα

Πάσχα: Όσα είπε ο Χαράλαμπος Γώγος

Αναφορικά με τις προοπτικές για το Πάσχα, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως, με τον ρυθμό που έχουμε την ύφεση στην επιδημία και την πίεση στο σύστημα είναι δύσκολο να δούμε μετακινήσεις το Πάσχα. «Σίγουρα οι αποφάσεις θα παρθούν προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αυτή τη στιγμή όπως είναι η κατάσταση δεν πρέπει να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Πρέπει να αναζητήσουμε και τις υπόλοιπες λύσεις, του ανοικτού χώρου του Πάσχα, εκεί που βρισκόμαστε» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments